2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Unicef: Egy gyermek életének első 1000 napja

Mire van szüksége a gyermeknek élete első 1000 napjában? Ebben a kisfilmben az UNICEF elsősorban a fejlődő országokban élő kismamáknak üzen, s kíséri végig anyát és gyermekét a terhesgondozástól a csecsemőápoláson át a kisgyermekkorig – annak érdekében, hogy minden anya tudatosan nevelje, gondozza gyermekét.

A gyermek életének első 1000 napja alapjaiban határozza meg későbbi fejlődését. A megfelelő táplálkozás, orvosi és egészségügyi ellátás és az anya szakszerű ellátása is segíti, hogy gyermeke ellenállóbbá váljon a járványos betegségekkel, a környezeti tényezőkkel, a szélsőséges klimatikus viszonyokkal szemben, és elkerülhesse a komoly károsodásokat, amik az alultápláltság során kialakulnak.

Az UNICEF felhívása szerint néhány nagyon egyszerű módszerrel megálljt parancsolhatunk a világ jelenleg vezető gyermekhalálozási problémájának – hiszen tudjuk, miként kell csillapítani az éhséget, és az UNICEF munkatársai minden olyan kisgyermekhez képesek eljutni, aki nem jut elegendő és megfelelő élelemhez életének első 1000 napjában.

A szervezet arra kér minket, hogy segítsük a munkájukat, és állítsuk meg együtt az éhezést, amely jelenleg 165 millió kisgyermeket érint világszerte.

Neked ajánljuk
Sokat javult a Bükki Nemzeti Park kisvízi élőhelyeinek védelme Télen két keréken? Nemsokára megnyílik az e-cargo biciklis pályázat Megint a műholdak tűntek fel fényfüzérként az égen (videókkal) A kriptovalutáknál alkalmazott technológia a művészi aukciókra is betette a lábát...
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam