2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetvédő gyerekkönyvek 6 éves korig

Nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekek bevonását a környezetvédelembe. A Tudatos Vásárlók Egyesülete az itt látható hat szórakoztató gyerekkönyvet ajánlja a szülőknek.

Peter Nieländer: Jön a kukásautó!

A könyv az otthonokban képződő hulladék útját mutatja be. A kis olvasók megtudhatják, mivel és hová szállítják el a kukákban landoló szemetet. Megismerkedhetnek a kukásautó működésével, a szemétteleppel és a szemétégetővel. A szerző – nem utolsósorban – mesél a szelektív gyűjtés, a komposztálás és az újrahasználat fontos kérdéseiről is. Ajánlott korosztály: 2–5 évesek.

Sarah Margaret Johanson: Caillou – Minden csepp számít

Caillou – aki egy mesefilmsorozat főszereplője – az óvodában a vízről tanul. Ennek kapcsán aztán el is határozza, hogy takarékoskodni fog a használatával. Szüleivel közösen arra keresi a választ, mit is tehet ennek érdekében. Ajánlott korosztály: 3–5 évesek.

 

Constanza Droop: Mi nő ott?

A kötet a növények világával igyekszik megismertetni az apróságokat. Mesél arról, hogy milyen élőlények a növények, milyen tulajdonságaik vannak, miért van szükségük locsolásra, vagy hogy miért repked a méhecske a virágok körül. A könyvből nem marad ki a napjainkban egyre fontosabbá váló veteményes és a konyhakerti növények témája sem. Ajánlott korosztály: 2–5 évesek.

Emily K. Hutta: Micimackó – Az erdő meséi 1. „Valaki kincsei”

Tartalom: Micimackó és barátai rájönnek, hogy a számukra már feleslegessé vált holmiknak mások még hasznát tudják venni. A mese során mindenki talál olyasvalamit, amit a másik már kidobna, de számára mégis hasznossá válik. Mese az újrahasználatról. Ajánlott korosztály: 3–7 évesek.

 

Berg Judit: Lengekalendárium – Négy évszak a Nádtengeren

A kalendáriumszerű könyv segít megismerkedni a vízi élet egész éves körforgásával, a vízpart és a vizek élővilágával. Hol telelnek a kecskebékák? Hány tojást raknak a récék? Élnek-e a tavakban húsevő növények? Hány év alatt bomlik le egy eldobott műanyag flakon? Olvasói ilyen és hasonló kérdésekre kaphatnak választ. Ajánlott korosztály: 6–11 évesek.

Pászti Amina: Glóbi kalandjai

Glóbi nem más, mint maga a Föld „mini kiadásban”. A bolygónkat megszemélyesítő kis Glóbi arról mesél a gyerekeknek, mi történik a Földdel, ha elfeledkezünk az „egészségéről”; miért fontos a környezetvédelem; miért kell megőrizni erdeink-vizeink tisztaságát; miért gyűjtsük a hulladékot szelektíven; miért fontos az alternatív energiaforrások használata. A gyerekek segítségét kéri, hisz ők azok, akik megmenthetik a bajoktól. Ajánlott korosztály: 4–8 évesek.

Neked ajánljuk
Gyerekek a vadonban – Dánia erdei óvodái (felirattal) Berta Kati: A Föld meséje (rajzfilm) Fordulat a Sajó ügyében A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam