2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

3 környezetbarát társasjáték kicsiknek és nagyoknak

Az itt látható társasjátékokat azoknak ajánljuk, akiknek a szeretteikkel szerzett közös élményeken túl a bolygó védelme is a szívügyük. Főként természetes – akár újrahasznosított – anyagokból készültek, minőségüknek hála akár generációkat is átvészelnek, és arra tanítanak, hogy értékeljük a természetet. Fejes Réka gyűjtése nyomán.

1) Photosynthesis

Az erdőben minden fa felfelé törekszik, hogy a lehető legtöbb fényhez juthasson. Ebben a stratégiai játékban a játékosok egy-egy fafajt képviselnek a táblán, és a céljuk, hogy minél több fénypontot zsebeljenek be, amit költhetnek a már meglévő fák növesztésére, vagy pedig magokat vásárolhatnak belőle, hogy ők legyenek az uralkodó faj.

A Photosynthesis gyönyörű, meglepően részletgazdag kivitelezésű és izgalmas játék, amellyel az erdő működéséről is tanulhatunk. Ráadásul száz százalékban újrahasznosított papírból készült.

Fotó: divany.hu

2) Piepmatz

A madáretető körül énekesmadarak gyűltek össze, és magvakat csipegetnek. Mi, a játékosok, madárlesen vagyunk, szeretnénk minél többet megfigyelni belőlük, és begyűjteni róluk minden információt. A Piepmatz esetében ez azt jelenti, hogy arra törekszünk, hogy begyűjtsük az őket ábrázoló kártyákat. Persze nem mindegy, hogy melyekhez jutunk hozzá, ugyanis a különféle párosítások után más-más pontok járnak, ráadásul a lapok értéke is számít. Új madárkákhoz a már meglévő kártyák kijátszásával juthatunk.

Fotó: metagames.hu

3) A gük csodálatos világa

A gük varázslatos erdejében csodálatos dolgok történnek: mozognak a fák, és a földből kristályok nőnek, de bizony a lakók meg is betegedhetnek. A gük feladata, hogy receptjeik alapján elkészítsék azokat a főzeteket, amelyekkel ezeken a lényeken segíthetnek, ehhez pedig össze kell gyűjteniük a megfelelő kristályokat. Feladatukat az erdő szellemei segíthetik vagy megnehezíthetik.

Ez egy gyönyörű és mulatságos, klasszikus dobókockás társasjáték, amelyhez a legkisebbek is csatlakozhatnak. A játékélményt a háromdimenziós tábla és a mozgatható elemek teszik izgalmassá, bájos karakterekkel és elbűvölő mesevilággal.

A játékot egy magyar alkotó, Bohony Beatrix tervezi és készíti, aki nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra. Fontosnak tartja, hogy a társasjátékai fenntartható és minőségi anyagokból, a nyomdai munkák kivételével kézzel készüljenek, legtöbbjük újrahasznosított papírból, szállításkor pedig minimális mennyiségű csomagolóanyagot használnak. 

Fotó: youtube.com
Neked ajánljuk
A klíma érdekében a raktárak működését is újra kell gondolnunk A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en Nagy mennyiségű gyógyszerrel szennyeztek egy víztározót A MEKH felkészült a módosított hulladéktörvényben előírt többletfeladatok ellátására Ez a magyar márka megmutatta, miként lehet divatos és fenntartható kollekciót tervezni
Tovább a forrásra: divany.hu
Vissza
Hírfolyam