2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezetvédelemről tanulhattak az ovisok

Az egyéni felelősség – csakúgy, mint a tudatos hulladékkezelés – tanulható és tanítandó, ideálisan már gyermekkortól. Ezért a TIGÁZ Zrt. a Humusz Szövetséggel együttműködésben Kelet-Magyarország öt településének öt óvodájában szemléletformáló edukációs programot indít Töltsük újra a természetet! címmel.

A klímaváltozás megállítása egyéni felelősségünk is, így nem mindegy, hogy mit teszünk saját környezetünkben a globális közeg megóvásáért. A háztartásunkban keletkezett hulladékunk harmadát például szerves anyagok teszi ki, melyek újrahasznosíthatók, komposztálhatók.

Fotó: TIGÁZ

A TIGÁZ Zrt. és a Humusz Szövetség célja, hogy az óvodások és családjaik tapasztalati úton szerezzenek ismereteket az újrahasznosításról, bemutassák számukra a természet ciklikusságát és újratermelő erejét.

A program során óvodákban helyeznek el komposztládákat, és játékos foglalkozásokon mutatják be azokat az apró lépéseket, amelyekkel már a kisgyermekek is tenni tudnak Földünk megóvásáért.

Fotó: haon.hu

A képek a hajdúszoboszlói Aranykapu Óvodában tartott élményfoglalkozáson készültek.

Neked ajánljuk
Maradék nélkül, 3. rész – Az élelmiszerpazarlás hatásai a környezetre (videó) Maradék nélkül 6. rész - Az élelmiszer-hulladék sorsa Gyöngyszemek a Gönyűi-homokvidékről: gyurgyalag, búbos banka, árvalányhajas gyep (videókkal) Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: haon.hu
Vissza
Hírfolyam