2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mesemusicalt írtak gyerekeknek a Föld megmentéséről

Olyan egyedülálló előadást álmodott meg négy magyar színész, amely napjaink legfontosabb kihívásának, a klímaváltozásnak a hatásaira világít rá a gyermekek számára is érthető nyelven.

A klímaváltozás problémája természetesen minket, magyarokat is érint, ezzel a legifjabb korosztálynak is szembesülnie kell, hiszen övék a jövő, és ők fognak tudni igazán változást elérni ezen a területen. Éppen ezért négy magyar színész összeállt, hogy egy játékos mesemusical formájában felhívja a gyermekek figyelmét a Föld legnagyobb gondjára.

A Lángos és Palacsinta, avagy a Föld megmentése című előadás egyik főszereplője Ádám, aki rengeteget ül a számítógép előtt, de egyszer elromlik a készüléke, és bejelentkezik rajta a bolygó, amely azt üzeni: beteg. A kisfiú ezért szuperhősök segítségét kéri, de Batman, Spiderman, Superman és Micimackó sem tud neki segíteni, így hát egyedül vág neki a nagy kalandnak.

Forrás: alfoldiregiomagazin.hu

Gergely Róbert rendező arról beszélt, a mesemusicalben Ádám útja során találkozik Évával, és közösen, a nézőket bevonva próbálják megoldani azokat a feladatokat, amelyekkel szembe kell nézniük.

„Az 50-60 perces előadás lényege, hogy a gyermekek figyelmét ráirányítsuk a klímaváltozás veszélyeire, és tippeket adunk, hogyan tudnak tenni ellene.

A darab főszereplői többek közt fát ültetnek, szemetet szednek, ezzel is erősítve, hogy minden apró cselekedet számít a Földünk megmentésében” – magyarázta.

Hogy miért Lángos és Palacsinta a musical címe? A történet elején az anyuka hiába készíti szeretettel gyermekének két kedvenc ételét, a lángost és a palacsintát, a gyerek nem kér belőle, annyira magával ragadta a virtuális világ. A Föld megmentése közben ugyanakkor a kisfiú mindent átértékel, és már nagyon vágyna rá, hogy újra megkínálja őt édesanyja a finomságokkal.

A mesemusical zeneszerzője Körmendi Richárd, dalszövegírója Lénárt László, az író Némedi-Varga Tímea. Az előadást legközelebb 2020. január 25-én szombaton 11 órától láthatják az érdeklődők Budapest szívében, a Premier Kultcaféban.

Neked ajánljuk
Űrhajónk, a Föld – 1. rész: Boldog új évet! Űrhajónk, a Föld – 2. rész: Útikalauz a Naprendszerhez (videó) 24 ország átlagos családjainak 1 hetes étrendjét hasonlították össze (képgalériával) A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: alfoldiregiomagazin.hu
Vissza
Hírfolyam