2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezek a legjobb környezetbarát gyerekjátékok

Jó esetben a játékokat a következő generációknak adják tovább a családok. De mindig megjelennek új trendek, a régi játékok elhasználódnak, majd szép lassan minden a szemétben köt ki. Csakhogy a gyerekjátékok nagyobb része többféle anyagból készül, ezért nem újrahasznosítható. Hogyan tudjuk szép és egyben környezetbarát dolgokkal megtölteni gyermekünk szobáját?

Játékok fából, újrahasznosított papírból

Majdnem mindenki unja már a „Bezzeg az én időmben…” kezdetű szállóigét, holott azért van benne valami. Régebben ugyanis a legtöbb játék természetes anyagokból készült, sokszor akár saját kézzel. Szerencsére a fajátékok sosem mentek ki a divatból, sőt manapság egyre gyönyörűbbeket lehet kapni belőlük. Emellett a tudatosan élő és gyereket nevelő szülők igyekeznek sok dolgot saját maguk elkészíteni gyereküknek: egyszerűbb babaházat, bábszínházat, autót például kartonpapírból vagy lécekből is igen egyszerűen összetákolhatunk, még csak sok szerszám sem kell hozzá.

Fotó: pecsma.hu

Rengeteg gyártó is ráállt arra, hogy természetes és környezetbarát anyagokból készítse a holmikat a játékhangszerektől a plüssállatokon át egészen a zsírkrétáig. Vannak játékwebáruházak, ahol az úgynevezett ökodarabokra külön szűrőt tudunk beállítani, hogy a társasjátéktól a gyerekeknek való kertészkészletig mindent a kívánt anyagösszetételből kaphassunk meg.

Akár dekorációnak is elmennének ezek a faállatok, a Dombon-a-tanya kísérleti fajátékai
Fotó: dombon-a-tanya.hu

Barkácsoljunk együtt

A gyerekek általában imádják a játékaikat, nagyon nehezen válnak meg egy-egy darabtól. Mennyire fogják azt szeretni, aminek az elkészítésében saját maguk is közreműködhettek? A könyvesboltok polcain és az interneten rengeteg ötlet és videó található olyan könnyen összebarkácsolható, jópofa dolgokról, melyekben a poronty is simán segíthet. Lehetnek ezek gyerekszobabútorok, használati tárgyak, fejlesztő-foglalkoztató játékok, dekorációs elemek, kinti játszótér is. Szánjunk rá időt, és készítsünk együtt valami maradandót!

A cikk itt folytatódik tovább.

Neked ajánljuk
A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet Türelmes zöldellők feledékeny növénykedvelőknek Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Videó: a sok víz drámája Kínában
Tovább a forrásra: pecsma.hu
Vissza
Hírfolyam