Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Minden ötödik brit gyereket a klímaváltozással kapcsolatos rémálmok gyötörnek

A londoni székhelyű Savanta-ComRes közvélemény-kutató cég felmérésében kétezer, 8 és 16 év közötti gyereket kérdeztek meg, akiknek majdnem a fele nem bízik a felnőttekben a klímaválság hatékony kezelését illetően.

A cég által közzétett eredmények szerint a Nagy-Britanniában élő gyerekek nagyjából 17 százalékának alvását zavarják meg a klímaváltozással kapcsolatos aggodalmak, míg 19 százalékuknál rémálmok formájában jelennek meg ezek a félelmek.

A fiatalok 41 százaléka mondta, hogy nem bízik a felnőttekben a klímaválság hatékony kezelését illetően.

Fotó: onlinepszichologus.net

Az elmúlt évben fiatalok milliói vonultak az utcákra szerte a világ nagyvárosaiban, felszólítva a politikai vezetőket, hogy tegyenek sürgős lépéseket a klímaváltozás megfékezéséért.

Emma Citron londoni gyermekpszichológus szerint a fiatalok egyértelműen félnek az éghajlatváltozástól. A válaszadók 58 százaléka mondta, hogy aggódik amiatt, hogy a klímaváltozás milyen hatással lesz az életére.

A felmérés eredményeire reagálva az Amerikai Pszichológiai Társaság közölte, tisztában van a gyerekek körében egyre növekvő „ökoszorongással” kapcsolatos jelentésekkel, de vizsgálatra van szükség a jelenség gyakoriságának meghatározásához.

Neked ajánljuk
Romániában is országos erdősítési kampány kezdődött 8 egyszerű tipp a kevesebb élelmiszer-hulladékért Izgalmas madaras játékkal rukkolt elő a Madártani Egyesület Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam