2020. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismerkedj a természettel – Színezők gyerekeknek minden napra

A Turista Magazin március 24-e óta minden nap új, nagyon szerethető állatos színezőkkel rukkol elő a legkisebbek számára, amelyekkel nemcsak gyorsabban telik a kényszerűségből otthon töltött idő, de a gyerekek a letölthető képeknek köszönhetően a fajokhoz kötődő legizgalmasabb tényeket is megismerhetik. 

A sorozat első darabja a barna rétihéját mutatja be, akiről azt is megtudhatják a legkisebbek – színezés előtt, közben vagy éppen után –, hogy Magyarországon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szerint 5000-10 000 pár fészkel belőlük. Őt a mezei nyúl követi a sorban, aki noha barna, a füleinek a hegye, és a farka felső része fekete, a farka alsó része és a hasa fehér, a lába elülső oldala pedig sárgásbarna. A nyuszi után a vörös róka következik, akiről azt is megtudjuk, hogy jól háziasítható, szinte ugyanúgy viselkedik, mint egy kutya, kivéve, hogy sokkal furcsább hangokat képes kiadni.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Online erdei iskola indult Mese gyerekeknek: A lovak és a szamarak (hangoskönyv) Ezer gyermek kapott édességcsomagot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében A luxusmárkák is lépnek a fenntarthatóság felé Lencse és játék: adományok debreceni családoknak
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam