2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kreatív alkotások vécépapír-gurigából

Akár a vécépapír-guriga is szuper alapanyaga lehet az otthoni kézműveskedésnek, amelyet a gyerekek élvezni fognak. Hogy a szülőknek se legyen rémálom, a kreatív ötletek mellé Tóth Flóra néhány hasznos tippet is megoszt a teljes terjedelmében a wmn.hu-n olvasható cikkében.

Mint minden rendes anyuka, én is a Pinterestről inspirálódom, ha felmerül egy ötlet, hogy csináljunk valamit. Most például az elmúlt hetekben felhalmozott vécépapírguriga-gyűjteménnyel. Nagyon fontosnak tartom a kreatív maradékmentést, tudatos újrafelhasználást. Hiszen a gyerekeknek tökéletesen mindegy, hogy frissen vásárolt kartonpapírokból dolgozunk (ami ráadásul általában műanyagba csomagolva érkezik haza), vagy az eredetileg szemétnek tekintett vécépapír-gurigákat hasznosítjuk újra.

Virágtéma vécépapírból

Fotó: Tóth Flóra

Ez szerintem ideális feladat ollót már profin kezelő, de a végtelen mennyiségű csipketerítőt már megunt gyerekeknek. A különböző virágtípusokat én találtam ki (némi netes segítséggel), de a megvalósításban csak szóban segítettem – mindent a hat és fél éves lányom csinált. Nálunk vágás, ragasztás, festés volt a sorrend, de szebbek lesznek a virágok, ha a vágás után még nem összeragasztva festitek le őket. Sőt, ennek az az előnye, hogy akár natúr színű is maradhat (ha nem mintás a vécépapír-guriga), szerintem úgy is tök jól néz ki.

Egyszerű állatok

Fotó: Tóth Flóra

A polipból igazából érdemes akár sorozatgyártásba kezdeni, mert tulajdonképpen csak nyolcfelé kell vágni a guriga egyik felét, kicsit kipöndörgetni, és kész. Nálunk a festés a kisebb lányom vágya volt, a szemeket is ő ragasztotta fel. Alkoholos filccel még tapadókorongokat is rajzolhattok a polip lábaira.

A másik hasonlóan villámgyors gurigaállat a pók lehet, ott hatfelé kell vágni a hat lábhoz, és póklábszerűre hajtogatni. Meg egy kicsit több szem kell, ha valamennyire hiteles pókot akarunk (de két szemmel cukibb).

Végül is az unikornis is állat, és az is meglepően egyszerű vécépapír-gurigásítva, ráadásul a legmenőbb a csukott szemű unikornis, amihez még szem sem kell.

Gurigaház

Fotó: Tóth Flóra

A Pinteresten persze félszobányi várak vannak, Jégvarázs-tematikus mintával, de úgy éreztem, első körben a legegyszerűbb a legjobb, így lettek muffintetejű házikók színes fallal. Mivel tele vagyunk apró figurákkal, amik beköltözhetnek a gurigaházakba, szerintem folytatjuk, sőt fejlesztjük a házsorunkat: lesz még itt papírtörlőtornyú vécépapír-gurigából készült vár. Csak nem ma.

Neked ajánljuk
Zöldfelületekkel a rövidlátás ellen? Gyógynövények iskolakezdésre, avagy milyen gyógytea javallott a gyerekeknek Egymilliárd gyereket fenyegetnek a klímaváltozás következményei Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: wmn.hu
Vissza
Hírfolyam