2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb három évig folytatódnak Frutti és Veggi kalandjai (videóval)

Újabb három évig, Frissesség Ereje néven, új arculattal és megújult kabalafigurákkal folytatódik jövőre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző, Európai friss kalandok című edukációs kampánya.

A kampány a következő három évben is francia és belga szakmai szervezetek együttműködésével, uniós támogatásból valósul meg, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, valamint a hazai termékek iránti kereslet ösztönzése érdekében – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A 7 millió euró költségvetésű, három tagországban megvalósuló program finanszírozását az Európai Unió 80 százalékban vállalja, az agrárkamara a magyarországi programok végrehajtásához 1,2 millió euró támogatásban részesül.

A program továbbra is elsősorban a családokat és a gyermekeket célozza meg, mert a NAK szerint fontos, hogy minél több szülő, nagyszülő ismerje meg a zöldségek, gyümölcsök jótékony hatásait, és építse be ezeket a gyermekek étrendjébe.

Forrás: frutti-veggi.hu

Az elkövetkező három évben bővítik a gyerekek célcsoportját: az eddigi 6-14 évesek mellett a 14-18 éves középiskolás korosztályt is szeretné megszólítani a kampány, elsősorban a közösségi média felületein.

Ennek az a magyarázata, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) friss adatai szerint ebben a korcsoportban évről évre jelentősen csökken a napi rendszerességgel zöldséget és gyümölcsöt fogyasztók aránya. Magyarországon az uniós országok közül az egyik legalacsonyabb a zöldség- és gyümölcsfogyasztás:

a WHO által javasolt napi minimum 400 gramm helyett a magyarok átlagosan csak 260 grammot fogyasztanak.

A korábban sikeres programelemek folytatódnak a következő időszakban is, a legnézettebb magyar gyerekcsatornákon új epizódokkal jön az animációs minisorozat, Frutti és Veggi a roadshow során az ország számos pontján várja majd a családokat, és ismét lesz lehetőség zöldség-gyümölcs kóstolásra a legnagyobb áruházláncok boltjaiban.

Az előző kampány egyik epizódja:

Neked ajánljuk
Gyógynövények iskolakezdésre, avagy milyen gyógytea javallott a gyerekeknek Újabb támogatással segítik az ökogazdálkodásra vállalkozókat Így készíthetünk otthon herbamézet Ezek a vállalatok nyerték idén a Fenntarthatóság Szimbóluma versenyt Idén már nem olvad tovább az északi-sarki jég
Tovább a forrásra: nak.hu
Vissza
Hírfolyam