2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nyíregyházi Lego gyárnak is fontos a környezetvédelem

A gyár napelempark telepítését tervezi jövő nyáron, amely energiaszükségletének jelentős részét fedezné.

A napelempark építését a gyártórészleg melletti területen tervezik megvalósítani jövő nyáron. A fotovoltaikus erőmű évente 4,6 megawatt tiszta energiát fog termelni, amely a gyár energiaszükségletének 40-50 százalékát fedezi.

Az 1932-ben alapított, a dániai Billundban található székhellyel rendelkező Lego a világ egyik legnagyobb játékgyártója. A cég első féléves árbevétele 2,5 milliárd dollár volt. A Lego-csoport nemrég bejelentette, hogy 2032-re 37 százalékkal csökkenten fogja a gyárainak a szén-dioxid-kibocsátását, ennek része tehát a mostani beruházás is.

Fotó: Lego

Ám a Lego ezenkívül is több lépést teszt a kizöldülés érdekében. 2018-ban indították el a kezdeményezésüket, hogy a kockák fenntartható anyagokból készüljenek, méghozzá oly módon, hogy a cukornádból polietilént készítenek. Mindemellett termékeik csomagolását is átalakítják, és 2021-től a műanyag zacskókat papírzacskókra kezdik cserélni több lépésben – ezekről itt írtunk korábban.

Neked ajánljuk
Lőporgyárból környezetvédelmi kármentesítő vállalat: idén százéves a Nitrokémia Zrt. Így készíthetünk otthon herbamézet Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam