2021. május 10., Ármin, Pálma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újdonságokkal várja majd a gyerekeket is a Budakeszi Vadaspark

Új madárröpdéket alakított ki és látványos fajtaleíró táblákat állított fel a Budakeszi Vadaspark, valamint bővítették az erdészek munkáját bemutató játszóteret. Utóbbi faállatokkal, homokozóval és állatnyomokkal egészült ki, mellette pedig mezítlábas tanösvényt alakítottak ki.

A madaraknak összesen nyolc új, kibővített férőhelyet építettek, az egyikbe a park hóbagolypárja költözik, a kifutók között pedig sétautat alakítottak ki. A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítik a gyerekeket és a felnőtteket.

A látogatók az újfajta tanulási élményt 30 állatfaj kifutója előtt próbálhatják ki.

Fotó: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

A „Bárcsak erdész lehetnék!” nevet viselő játszótér faállatokkal, homokozóval és állatnyomokkal bővült, a természet valódi érintését pedig a játszótér mellett kialakított mezítlábas tanösvényen lehet megtapasztalni.

A Kárpát-medence őshonos élővilágát bemutató fejlesztések a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvány és az Agrárminisztérium támogatásával valósulhattak meg.
A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működik. A létesítményt 1979-ben nyitották meg,

célja az Európában őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatvilág bemutatása természetes élőhelyükön.

Fotó: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

A Budakeszi Vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. A parkot évente 200 ezer látogató keresi fel, a szervezet munkáját csaknem 1100 önkéntes támogatja.

Neked ajánljuk
Lélekgyógyító természetterápia az erdőfürdő Mi fán terem a méltányos kereskedelem? Tovább folyik az utántöltő automata tesztelése a dm-ben Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam