2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A haldokló újszülöttet ikertestvére ölelése gyógyította meg (videóval)

Az ölelés erejéről készült szívszorító fotó pár éve járta be a világot. A képen látható ikerpár, Brielle és Kyrie Jackson közül Brielle súlyos szívbetegséggel született, és az orvosok sem sok esélyt adtak neki. Bármelyik pillanatban meghalhatott volna.

Egy ápolónő történelmet írt, amikor a kórház szabályzatával ellenszegülve egy újszülött, haldokló babát ikertestvére mellé helyezett. Ez a tett megmentette a kicsi lány életét – számol be a történtekről a skubizo.hu honlap.

Kyrie és Brielle Jackson 1995. október 17-én születtek Massachussetsben. 12 héttel korábban jöttek világra, és egyenként csupán 1 kg-ot nyomtak. Az ikrek külön inkubátorba kerültek. Kyrie gyorsan fejlődött és szépen gyarapodott, ám húga, Brielle nem. Sokat sírt, nehezen lélegzett, és arcocskája is kék volt. Pár nap múlva az állapota vészesen romlott. Egy nővér, Gayle Kasparian mindent megtett, hogy segítsen neki: ölbe vette és tartotta, édesapjának is odaadta, próbálta a legjobb feltételeket biztosítani neki. Semmi nem használt.

Gayle-nek eszébe jutott egy európai módszer, amely azonban nem illeszkedett a kórház szabályzatába. Mégis engedélyt kért rá, hogy Brielle-t betehesse Kyrie mellé az inkubátorba. Brielle szinte azonnal odabújt, és átölelte a testvérét.

A világot bejárt fotó Fotó: Webniusy

Brielle kezdte sokkal könnyebben venni a levegőt, szüntelen sírása abbamaradt, és egészséges színe lett. Az elkövetkező hetekben Brielle állapota stabilan fejlődött, mindaddig, amíg Kyrie mellett volt. A róluk készült fotó bejárta világot. Az újszülöttek egészséges fiatalokká cseperedtek.

Az ikrek 17 évesen – felül Kyrie, alul Brielle Fotó: line.17qq.com

Az eset megváltoztatta a kórház ikerszületésekre vonatkozó irányelveit, és klinikai tanulmányok is bizonyították, hogy egyértelműen előnyös egészségügyi hatásai vannak, ha az ikerbabákat egy ágyba helyezik. A híres ölelés életet mentett és megreformálta a koraszülött ikrek kezelését.

Neked ajánljuk
Kétszer annyit betegek az angol bulldogok a túltenyésztés miatt A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: skubizo.hu
Vissza
Hírfolyam