2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A jegesmedve szerelMese – Előadás gyerekeknek a klímaváltozásról

A Kecskeméti Nemzeti Színház mesével hívja fel a felcseperedő generáció figyelmét a klímaváltozásra. A klímamese írója Tóth Kata dramaturg, aki magánéletében mindent elkövet, hogy a mindennapokban egyre inkább csökkentse ökológiai lábnyomát, s erre igyekszik felhívni mások figyelmét is. Ezt a célt szolgálja A jegesmedve szerelMese című előadás, amelyet Cseke Péter direktor rendezett.

Hogyan hat egy jegesmedve életére a szekrény alján lapuló méregdrága pulcsi, amit sosem hordtál, a kedvenc éttermedben elfogyasztott étel csomagolása, a sokadik műanyagfigura, amely a polcodon porosodik, a rengeteg ajándék, amelyet valaha adtál és kaptál? A történetből kiderül, hogyan találhat egymásra egy csapat fiatal a Föld megmentéséért folytatott harcban, s az is, hogyan lehetsz egy élhetőbb világ ünnepelt hőse.

Fotó: szinhaz.online

„Tiszteljük a Földet, mert ő is szeret minket, utazhatunk a hátán, ad ételt, ad vizet. Óvjuk meg a Földet, hisz a vendégei vagyunk. Mindent kölcsön kapunk, de mindent továbbadunk” – hangzik el a nagy igazság az egyik dalban. A különféle stílusokat ötvöző, de fiatalos és fülbemászó zenéket Varga-Huszti Máté és a Dante szerezte, a dalszövegeket pedig szintén a Kecskeméti Nemzeti Színház színművésze jegyzi. Szegvári Júlia amellett, hogy az egyik főszereplőt, Linkát alakítja a darabban, a fiatalok körében népszerű videómegosztó inspirálta koreográfiákat csempészett az előadásba, amelyről további részletek a színház honlapján olvashatók.

Neked ajánljuk
Berta Kati: A Föld meséje (rajzfilm) Jég nélkül is megélő, több száz jegesmedvét találtak Grönlandon A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: szinhaz.online
Vissza
Hírfolyam