2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok ezer gyermek látta már a pécsi állatkert élményközpontját

A megnyitása óta eltelt három évben csaknem 11 ezer óvodás és iskolás gyerek látogatta a pécsi állatkert természettudományos élményközpontját.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 500 millió forintos forrásából kialakított élményközpont és az ahhoz kapcsolódó programok a Dél-Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesület, a pécsi Janus Pannonius Múzeum és az állatkert összefogásával valósultak meg.

A projekt eredményeképpen csaknem 11 ezer baranyai gyermek jutott el a pécsi állatkertbe és vehetett részt természettudományos élménypedagógiai oktatáson.

Fotó: youtube.com

A fejlesztések részeként egy 40 fő befogadására alkalmas modern, digitális oktatási eszközökkel ellátott, bútorozott oktatóterem jött létre, hangos-, interaktív és információs táblákkal felszerelt tanösvény létesült a vadasparkban, létrejött egy, a kárpát-medencei ősmaradványokat bemutató kiállítás, és digitális, interaktív eszközökkel gazdagodott az intézmény oktatóterme.

A szűk három év alatt 9-féle foglalkoztatási formában 31-féle programot kínált évente megújuló tematikával az élményközpont, míg az egymásra épülő programokon, számos foglalkoztatási formában 33 együttműködési intézmény tanulói vehettek részt élménypedagógiai foglalkozásokon.

Az élményközpont átlagos kihasználtsága 100 fő volt naponta, és napi 10 különféle foglalkozás zajlott, melyek átlagos időtartama másfél órás volt. Három év alatt 34 tematikus nyári tábort valósítottak meg.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam