2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pályázat gyerekeknek és felnőtteknek

Művészeti pályázatot hirdet a Méhészet folyóirat, amelynek témája, hogy miért fontosak a méhbarát kertek. A pályázatokat május 20-ig várják – írja a magyarmezogazdasag.hu. 

A Méhészet folyóirat – együttműködésben a Drót alkotói portállal, a Magyar Írószövetséggel és az xForest.hu-val – művészeti pályázatot hirdet Méhbarát kertek címmel.

A méheknek köszönhetjük a táplálékaink jelentős részét Fotó: Pixabay

Miért fontosak a méhbarát kertek? Milyen eszközökkel tudjuk méhbaráttá tenni a környezetünket kicsiben és nagyban? Mi történik jelenleg a beporzó rovarokkal? Milyenné válna a világ a méhek és más beporzó rovarok nélkül? Ezekre a kérdésekre várják a választ a pályaműveken keresztül.

Kategóriák:

  • Rajz-festészet: szabadon választott technikával, A/4-es méretben, szkennelve vagy fotózva
  • Irodalom: szabadon választott műfajban legfeljebb 4000 leütés szóköz nélkül, pdf-, doc- vagy docx-formátumban 
  • Tervezés: szabadon választott technikával tervezett „Méhbarát kert” tábla A/4-es méretben, szkennelve vagy fotózva 

Korcsoportok:

  • Gyerek: 3–14 éves korig
  • Felnőtt: 14 éves kor felett

A pályamunkákat elektronikusan várják a mehbaratkertek@gmail.com e-mail-címre 2022. március 10. és május 20. között. Eredményhirdetés: június 25-én.

Az irodalmi pályaművek értékelésében a Magyar Írószövetség, a rajz-festészet és a tervezés kategória pályaműveinek elbírálásában pedig képzőművészek fognak segítséget nyújtani.

A legjobb alkotásokat a Méhészet szerkesztősége megjelenteti a folyóiratban, a tervezés kategória győztesének terve alapján fognak készülni a „Méhbarát kert” táblák, továbbá a zsűri szerint legjobbnak ítélt alkotások díjazásban részesülnek, melynek segítségével a díjazottak közelebb kerülhetnek a méhbarát szemlélethez és életmódhoz.

Neked ajánljuk
A kontinens legnagyobb beporzótárlata a természettudományi múzeumban (képgalériával) Sikeres és folytatódik a Vadvirágos Budapest program Metrózni fejedelmi élmény Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Koncert a kárpátaljai árvákért
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam