2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Végre maguk is vezethetnek kukásautót a gyerekek

Ha van valami, ami generációk óta lenyűgözi a gyerekeket, az a kukásautó. Amikor az ürítési napon megérkezik a ház elé a kukásautó, a gyerekek elbűvölve nézik a kukások munkáját, és sokan mondják, hogy kukások szeretnének lenni. A Mirehu Nonprofit Kft. erre alapozva építette meg első, gyerekek által vezethető elektromos meghajtású kukásautóját a szemléletformáló tevékenységének újabb elemeként.

A Mirehu Nonprofit Kft. harmadik éve épülő szemléletformáló tevékenységében egy újabb állomáshoz érkezett. Egy elektromos gyermekjármű átépítésével létrehoztak egy olyan kukásautót, amelyet a gyerekek vezethetnek, ezzel átélhetik azt a sokszor csodált élményt, amelyet a kukák ürítése okoz.

A cég szemléletformáló tevékenysége mindig az élmények megélésére épít,

olyan egyedi ötletekkel próbálják a figyelmet felhívni a hulladékmegelőzés fontosságára vagy a hulladékokkal kapcsolatos megfelelő gyakorlatok elsajátítására, amellyel máshol nem találkozhatnak a gyerekek.

Fotó: mirehu.hu

Az elektromos meghajtású gyerekkukásautó ötletét is az adta, hogy a gyerekek saját maguk végezzék el a hulladékok gyűjtését játékos formában összekapcsolva a cégnél megszerzett tudással. A Mirehu telephelyére érkező fiatalok rengeteg információt kapnak a hulladékokról, a megszerzett tudás hatékonyságát ezzel az eszközzel már mérni is lehet.

A cég telephelyén vagy akár külső helyszínen is kialakított útvonalon hulladékgyűjtő edényeket helyeznek el újrahasznosításra alkalmas és alkalmatlan hulladékokkal megtöltve. A gyerekeknek a megszerzett információk alapján kell eldönteni, hogy a kukákban lévő hulladék alkalmas-e az újrahasznosításra, és a megfelelő anyagokat kell csak a kukásautóba beüríteniük.

Fotó: mirehu.hu

A játék végén a társaság munkatársai a fiatalokkal közösen értékelik ki a gyűjtés eredményességét. A játékélmény fokozására az első jármű átadását követően megkezdődik a következő autó építése is annak érdekében, hogy a feladat egy verseny formájában is meg tudjon valósulni.

Az elektromos gyerekkukásautó megépítését is egy kutatómunka előzte meg, a cég munkatársai több lehetőséget megvizsgálva jutottak el egy amerikai család videómegosztó portálra feltöltött filmjéhez, amely a kivitelezés alapjait adta.

Fotó: mirehu.hu

A Mirehu Nonprofit Kft. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban alvállalkozóként és ipari hulladékkezelőként tevékenykedik. A hulladékkezelési tevékenység mellett kiemelt figyelmet fordít a fiatal generációk szemléletformálására a körforgásos gazdaságra való átállás érdekében.

Neked ajánljuk
Találós kérdések gyerekeknek válaszokkal – Erdei állatok (videó) Találós kérdések gyerekeknek válaszokkal – Erdei állatok (videó) Először iskolás csoportokat vár a frissen megnyitott Vizek háza élménypark Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam