2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műholdas internettel akar segíteni Elon Musk a vadonban (videóval)

Az amerikai milliárdos üzletember múlt heti brazíliai látogatása során a Twitteren bejelentette: elindítja a műholdas interneten alapuló programját Amazóniában az ottani elszigetelt iskolák hálózatba kapcsolása és környezetvédelmi megfigyelések folytatása érdekében.

„Rendkívül lelkes vagyok, hogy Brazíliában lehetek a Starlink elindítása alkalmából, amely 19 ezer vidéki, internetkapcsolattal nem rendelkező iskolának biztosít online hozzáférést, és az Amazonas folyó vízgyűjtő területének környezetvédelmi megfigyelését is lehetővé teszi” – írta mikroblogoldalán a világ leggazdagabb embere.

Jair Bolsonaro brazil elnök is találkozott a Tesla cég vezérigazgatójával Sao Paulóban. A brazil államfő reményét fejezte ki, hogy látogatása során az amerikai milliárdos megmutatja a világnak, miként is óvja Brazília az Amazonas vidékét.

A brazil elnök egyúttal üdvözölte Elon Musknak a Twitter megvásárlására vonatkozó ajánlatát. „A szabadság a jövő záloga” – jelentette ki ezzel kapcsolatban.

Neked ajánljuk
Gyerekek a vadonban – Dánia erdei óvodái (felirattal) Gyerekek a vadonban – Dánia erdei óvodái (felirattal) Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam