2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már elérhető a Kispöfögők mesekönyvsorozat új kötete

A Berci és a balatonfenyvesi kisvasút címet viselő negyedik kötet a Balaton déli partjának kevésbé ismert térségét és élővilágát mutatja be.

A könyvet kiadó Beszédírók Kft. közleménye szerint a kötet a mesék segítségével átélhetővé varázsolja a kisvasutak különleges hangulatát és a Nagyberek tájegység élővilágának sokszínűségét is.

A mesekönyvsorozat legújabb kötetében, csakúgy mint az előzőekben, a gyerekek a történeteken keresztül játszva sajátíthatják el a természetvédelem alapjait.

Fotó: kispofogok.hu

A meséket a gyermekek számára is jól érthető nyomvonaltérkép és érdekességeket bemutató minilexikon is kiegészíti. A könyv elkészítését vasútszakmai szempontból a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt., az élővilágot bemutató részeket illetően pedig a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság felügyelte.

A mesekönyvekre élménypedagógiai program épül, amelynek segítségével a 4–10 éves korosztály számára a kiadó speciális foglalkozásokon, tanórákon mutatja be hazánk növény- és állatvilágát. A mesekönyvek írója Csohány Domitilla, illusztrátora Győri Zsolt. 

A sorozatról a kispofogok.hu honlapon lehet további részleteket megtudni.

Neked ajánljuk
A természet csodái gyerekeknek, filcből Berta Kati: A Föld meséje (rajzfilm) A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam