2018. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Házi praktikák 

Szereti a szobanövényeket, de nincs elég ideje rájuk? Van megoldás!

Boldogsággal tölti el az ember szívét, ha reggel arra ébred, hogy kedvenc növénye újabb hajtással gazdagodott. Sokan mégis lemondanak a zöldellőkről, mondván, nincs elég idejük a gondozásukra. Most olyan szobanövényeket mutatunk be, amelyek a kevés törődést is meghálálják. 

Házi praktikák 

A gyomirtás is lehet természetes!

A napsütés nemcsak a virágoknak, de a gyomoknak is kedvez – utóbbi kiirtása pedig nem egyszerű feladat. Szerencsére nem kell hetente gazolni; vannak ugyanis olyan egyszerű, filléres házi praktikák, amelyek vegyszermentesen segítenek a gazdának, hogy kertje mindig szép és rendezett legyen. 

Házi praktikák 

Légkondi nélkül is megküzdhetünk a hőséggel

A nyári hőség ismét beköszöntött; sokan már most a közismerten áramfaló, megannyi egészségügyi kockázattal járó légkondicionáló berendezésektől várják a hűsítő megoldást. Pedig egyszerűen, természetes módszerekkel, a bolygónkat megkímélve is megküzdhetünk a meleggel. Mutatjuk a leghatékonyabb praktikákat. 

Házi praktikák 

Így öntözd a növényeidet, ha elutazol otthonról

Az öntözés a növények gondozásának heti rutinfeladata, ám ha sokáig szeretnénk gyönyörködni zöldellő kincseinkben, akkor több figyelmet kell szentelnünk rájuk. De mit tegyünk akkor, ha hosszabb időre elutazunk otthonról? Mutatjuk a legjobb praktikákat!

Házi praktikák 

Ne dobd ki, javíttasd meg! – megoldás az e-hulladék okozta problémára

Műszaki cikkek vásárlásakor a magyarok nagyon figyelnek az energiahatékonyságra, és jellemzően a készülék meghibásodásakor is környezettudatos döntést hozunk – összegzi tapasztalatait a MediaMarkt. Bár hazánk uniós viszonylatban nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyiségét tekintve, a műszaki áruházlánc felhívja a figyelmet a javíttatás fontosságára, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Házi praktikák 

Ültessünk gondosan! Gyakori hibák, melyek a fa életébe kerülhetnek

Különös öröm tölti el az ember szívét, amikor fát ültet. Ahhoz azonban, hogy a csemetéből szép, terebélyes és egészséges fa cseperedjen, nagyon fontos odafigyelnünk az ültetés és a gondozás részleteire. Most azokat a leggyakoribb hibákat sorakoztatjuk fel, melyek akár a fa életébe kerülhetnek. 

Házi praktikák 

Több termés, kevesebb kártevő, vegyszer nélkül? A növénytársítás praktikái

Szerencsére a környezetbarát gazdáknak sem kell lemondaniuk a zöldellő kert szépségéről. A növénytársítás segítségével ugyanis nemcsak a kártékony vegyszereknek inthetünk búcsút, de a termésünk is gazdagabb lehet. Mutatjuk a legtökéletesebb párosokat!

Házi praktikák 

A nagytakarítás is lehet természetes

A boltokban kapható, zömében drága tisztítószerek fullasztó szaga kétségkívül egyenesen elviselhetetlenné teszi a takarítást. Ám aggodalomra semmi ok! Létezik ugyanis egy olyan egyszerűen elkészíthető, illatos és szuperhatékony csodaszer, amellyel nemcsak bolygónkat, de pénztárcánkat is megkímélhetjük.

Házi praktikák 

Bájos otthon újrahasznosított tárgyakból

Nem érdemes minden régi használati tárgytól megszabadulni egy-egy lomtalanítás alkalmával, hiszen a megunt darabok nemcsak a lakást, de a kertet is szebbé, egyedibbé tehetik. Mutatjuk az ötleteket. 

Házi praktikák 

Így spórolhatunk a meleg víz árán

Amikor vízmelegítő berendezést vásárolunk, hosszú távú döntést kell hoznunk, és rengeteg tényezőt kell figyelembe vennünk. Az ár mellett a dizájnra és az energiahatékonyságra is oda kell figyelni, mert nem mindegy, havi szinten mennyivel dobja meg a rezsit az új családtag. Mutatjuk a legokosabb megoldásokat. 

Házi praktikák 

Virágköltemény a balkonon? Így csináld!

A magról ültetés kellemes, de időigényes kihívás, gondoskodást és türelmet igényel, a végeredmény pedig joggal tölti el büszkeséggel a gazdát. A növények szaporításának azonban van ennél jóval gyorsabb és hatékonyabb módja, mégpedig a dugványozás. 

Házi praktikák 

Folt a szőnyegen? Ezzel a környezetbarát módszerrel könnyen eltávolíthatod

 A foltos, rossz szagú és nehezen tisztítható szőnyeg az atkáknak és a baktériumoknak is ideális környezetet biztosít. Aggodalomra azonban semmi ok! Mutatunk egy olyan bivalyerős, vegyszermentes csodatisztítószert, amellyel ismét tisztává varázsolhatod a kárpitot. 

Házi praktikák 

Fahamu a kertben: mire tudom felhasználni?

Fel lehet, fel szabad-e használni a fahamut a kertben? A kérdés nemcsak a komposztálás, de a talajjavítás kapcsán is gyakran felmerül. A válasz igen, megfelelő körültekintéssel még a hamu is újrahasznosítható. Amellett, hogy remek kerti trágya válhat belőle, még a kártevőkkel szemben is kiváló biomegoldás lehet.

Házi praktikák 

Kerti vadvédelem: így óvd a hasznos kisállatokat áprilisban!

Áprilisban egy sor kisebb-nagyobb feladat vár ránk a kertben. Ezeket elvégezve nem csupán a növényeknek teszünk jót, de a kertünket felkereső állatok is jól járnak. Lássuk öt egyszerű teendőn keresztül, hogyan tudjuk hatékonyan segíteni a kertünkbe tévedő kisebb vadakat a tavasz második hónapjában.

Házi praktikák 

Filléres fortély a szobanövények megmentésére

A nem megfelelő locsolás, a kevés fény és sok más tényező miatt is hervadásnak indulhatnak szobanövényeink. Virágainktól azonban nem biztos, hogy búcsút kell vennünk. Létezik ugyanis egy olyan egyszerű, fillérekből megvalósítható receptúra, amellyel megmenthetjük zöldellő kedvenceinket. 

Házi praktikák 

Egyszerű, de nagyszerű! Avagy mi is az a minimalizmus?

„Nem a tárgyaink mondják meg, hogy kik vagyunk vagy hogyan élünk, mégis komoly kihívást jelenthet megválogatni a szükségeseket és ellenállni a reklámok vagy a divat nyomásának” – írja Bitay Andi, a minimalista anyuka, a Maison Blog szerzője, aki június 2-án a Simplicity Fesztiválon tart előadást a témában. 

Házi praktikák 

Használt, de szinte új – spórolási tippek a Jófogástól

Amikor használt dolgokat vásárolunk, akkor nemcsak a pénztárcánkat kíméljük, de a környezetünket is védjük a túlfogyasztástól. De mi az, amit valóban érdemes másodkézből beszerezni, és amivel garantáltan nem lehet mellényúlni? A dontwasteit.hu csapata a Jófogást, a használt áruk szakértőjét kérdezte.

Házi praktikák 

Egy új kutatás szerint a kutyák megérzik a rosszindulatot

Ha legközelebb azt tapasztaljuk, hogy kedvencünk valakit nagyon nem szível, hallgassunk rá, mert könnyen lehet, hogy nagyon is jó okkal viselkedik ellenségesen. Legalábbis erre utalnak a Neuroscience and Behavioural Reviews című szaklapban megjelent tanulmány eredményei.

Házi praktikák 

Szobanövény-kalauz

Tavasszal egyre inkább vágyunk arra, hogy színpompás virágokkal vegyük körül magunkat, azonban a vágott virág helyett környezettudatosabb alternatíva szobanövényekkel díszíteni a lakásunkat. Válogatásunkban olyan növényeket mutatunk be, melyek igazi túlélőnek számítanak!

Házi praktikák 

Így készül a PET-virágos ékszerállvány

Van egy jó hírünk: nem kell méregdrága ékszerdobozokra költened ahhoz, hogy a szívedhez közel álló kiegészítőket igazán méltó helyen tárolhasd. Megmutatjuk, hogyan készíthetsz PET-virágos környezetbarát ékszerállványt legféltettebb kincseid számára.