2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Házi praktikák 

Így készíthetünk pot-pourrit házilag

Noha már hosszabbodnak a nappalok, a tavasz még várat magára picit. Néhány jól összeválogatott virágcsokorral azonban nem csupán a télbe csempészhetünk egy kis színt, de a virágokból később illatos házi pot-pourrit is készíthetünk, egészen egyszerűen.  

Házi praktikák 

Sötétebb lakásban is lehetnek gyönyörű szobanövényeink

Szobanövényeket gondozni kellemes kikapcsolódás, és az otthont is felüdítik a zöldellő levelek: az élmény azonban nem kizárólag azok kiváltsága lehet, akik világos lakásban élnek. Léteznek ugyanis olyan szobanövények, amelyek nem igényelnek sok napsütést. 

Házi praktikák 

Így varázsolhatunk ünnepi illatokat az otthonunkba

A karácsonyt az ünnepi illatok varázsolják igazán idillivé – boltban vásárolt méregdrága, sokszor a környezetre is kártékony hatású aeroszolok helyett érdemes kipróbálni azokat a kellemes aromájú illatosítókat, melyeket néhány perc alatt mi magunk is elkészíthetünk. 

Házi praktikák 

Így spórolhatunk a vízzel zuhanyzás közben

A Fővárosi Vízművek adatai szerint egy ember egyszeri kádban fürdés alkalmával 75-100 liter vizet használ el, zuhanyzással pedig 20-40 litert. Mutatjuk azokat a könnyen alkalmazható praktikákat, amelyekkel egyszerűen csökkenthetjük a vízfogyasztásunkat. 

Házi praktikák 

Fogkrémet természetesen!

Sajnos több olyan, boltban kapható fogkrém is van, amely mesterséges édesítőket, fluoridot, triklozánt, glicerint és nátrium-lauril-szulfátot tartalmaz. Mutatjuk, hogyan lehet pillanatok alatt 100 százalékban természetes fogpasztát készíteni házilag. 

Házi praktikák 

Így gondoskodhatunk télen a szobanövényeinkről

Novembertől a lerövidült nappalok és hidegebb éjszakák hatására szobanövényeink is megkezdik a felkészülést a fényhiányos, hűvösebb hónapokra. Kedvenc virágaink többsége láthatóan igen rosszul viseli ezt az időszakot, ezért is fontos most kiemelt figyelmet fordítani rájuk. 

agroforum.hu
Házi praktikák 

Konyhai praktikák ráégett szennyeződések ellen

A tepsi szélére folyt töltelék vagy a felületre égett sajt is makacs szennyeződéseket hagy maga után – a vegyszermentes házi praktikának köszönhetően ismét eredeti szépségében tündökölhet a foltos sütőedényünk. 

femina.hu
Házi praktikák 

Új zuhanyrózsa 30 perc alatt?

A zuhanyrózsából alig folydogál a víz, vagy nem jó irányba spricceli a vizet? A lerakódott vízkő nemcsak csúnya, hanem a zuhanyfejet is idő előtt tönkre teheti – kivéve akkor, ha bevetjük ellene a természetes házi praktikát. 

Házi praktikák 

Télen is csodaszép virágok díszíthetik a balkonunkat

Kedvenc nyári virágaink már javában telelnek, a balkonládáknak azonban nem kell üresen várniuk a tavaszt. Mutatjuk azokat a fagytűrő növényeket, amelyek irigylésre méltó szigetté varázsolhatják az erkélyünket. 

Házi praktikák 

8 tipp a zöldebb home office-ért

A koronavírus-járvány megjelenése óta egyre több időt töltünk az otthonunkban, sokan ráadásul home office-ból dolgoznak, ez pedig – ha nem figyelünk oda – nagyon meg tudja dobni a rezsit. Az nrgreport.hu egy csokorba gyűjtötte azokat a praktikákat, amelyekkel kordában tarthatjuk a fogyasztásunkat.

nrgreport.com
Házi praktikák 

Hogyan teleltessük a muskátlit?

A muskátli az egyik leghálásabb és legkedveltebb balkonnövény – a hidegebb éjszakák beköszöntével azonban meg kell kezdeni a teleltetését. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Házi praktikák 

Így készül a házi légfrissítő gél

Vegyszermentes, tartós, nem ömlik ki és mennyeien finom illattal árasztja el az otthonunkat – csak néhány indok arra, hogy miért érdemes házilag elkészíteni a légfrissítő zselét. 

Házi praktikák 

Hasznos praktikák faültetéshez

A kertészkedés szerelmeseinek az egyik leglátványosabb eredményt ígérő kihívás a dísz- és gyümölcsfanevelés. Mindezt azonban nem elég szeretettel végezni, hozzáértéssel is kell, hogy a növény valóban tökéletes dísze legyen a kertnek. A femina.hu-nak Megyeri Szabolcs kertész árulta el a legfontosabb praktikákat. 

femina.hu
Házi praktikák 

Így készül a vegyszermentes házi kutyasampon

A tudatos kutyatartók arra is odafigyelnek, hogy négylábú barátaikat a fürdetések során is megóvják a felesleges vegyszerektől. Mutatjuk, hogyan készül a valóban természetes, mindenféle kemikáliától mentes kutyasampon. 

Házi praktikák 

Készítsük fel kertünket a téli fagyra!

Akinek kertje van, tudja: a növények meghálálják a folyamatos gondoskodást. Érdemes most megalapoznunk kertünk vagy veteményesünk következő hónapjait, hogy a lehető legkönnyebben menjen a telelés.

femcafe.hu
Házi praktikák 

Citromos-rozmaringos kéztisztító házilag

Néhány egyszerű hozzávaló segítségével saját kezűleg is készíthetünk olyan kéztisztítót, ami még a legnagyobb őszi kerti munkák időszakában is megállja a helyét, és eltávolítja bőrünkről a legmakacsabb szennyeződéseket is. Ráadásul még az illata is szuper!

Házi praktikák 

Így hasznosíthatod a lehullott leveleket

Megérkezett az ősz, menetrendszerűen hullanak a fáról a levelek... Ugyan a bezsákolás is remek módszer a levélhalmok eltüntetésére, de helyette akár olyan megoldást is választhatunk, amikor nemcsak a levelek tűnnek el, de a kertünknek is segíthetünk. Három ilyet mutatunk most... 

Házi praktikák 

Türelmes zöldellők feledékeny növénykedvelőknek

Önnel is előfordult már, hogy egyik locsolásról a másikra korábban zöldellő szobanövényük helyén egy száraz kórót talált? Ennek gyakori oka az időközben elröppenő 3-4 hét. Mutatjuk azokat a növényeket, amelyek végtelenül türelmesek a feledékeny gazdával. 

Házi praktikák 

Apró praktikák a zöldebb otthonért

Nemcsak a nagy cégek, hanem mi magunk is rengeteget tehetünk azért, hogy megakadályozzuk a klímaváltozás tragikus következményeit. Ezért is érdemes fenntartható életmódra váltani – a folyamatot otthonunk „zöldítésével” is elkezdhetjük.  

marieclaire.hu
Házi praktikák 

Így készül a szuperhatékony házi mosópor

Mutatjuk a házi mosópor receptjét, amely tökéletesen tisztít, sokkal kevesebbe kerül, és a környezetet sem szennyezi annyira, mint a boltokban kapható társai.