2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Házi praktikák 

Így csempéssz egy kis természetet a fürdőszobádba

A zöldebb otthonért való törekvésünknek a fürdőszobában sem kell megálljt parancsolni. Jó érzés fürdés vagy zuhany után pihe-puha dologra kilépni, amit már csak azzal lehet fokozni, ha az természetes is. A moha érintése csodás, vele soha többet nem kell küzdeni az átázott szőnyeg problémájával. 

Házi praktikák 

Találja meg, hol szökik az energia az otthonában!

Rengeteg mindenre használjuk az energiát az otthonunkban: ezzel hűtünk, ezzel fűtünk, főzünk, világítunk és így tovább. Még a legenergiatakarékosabb házban is van olyan rizikós pont, ahol nem a leghatékonyabban használjuk az energiát – az alábbi tippekkel könnyen meghatározhatja, hogy az otthonában melyek ezek a gyenge pontok.

Házi praktikák 

Csökkentsük az ökolábnyomunkat a fürdőszobában

Rengeteg apró lépést tehetünk, hogy csökkentsük ökolábnyomunkat, és a legegyszerűbb, ha otthon kezdjük, például a fürdőszobában. Fontos, hogy a szépségrutinunk a bolygónak is kedvezzen. Következnek a legjobb zöld tippek a maximális szépségért és a minimális károkért.

Házi praktikák 

Műanyaglábnyomunk csökkentése pár lépésben

A Greenpeace Magyarország szerint mi, állampolgárok is tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük „műanyaglábnyomunkat”. Ehhez ráadásul nincs szükség bonyolult dolgokra, csupán néhány lépést kell betartani. A műanyagfelhasználás csökkentése céljából kisokost tett közzé a Greenpeace Magyarország. 

Házi praktikák 

Vegyszermentes tippek hangyainvázió ellen

Hangyák – valljuk be őszintén, ha szeretjük is őket, nem a lakásban. Teljesen természetes viszont, hogy távol tartásukra olyan megoldást szeretnénk, amely viszonylag tartós hatású, és sem az egészségünket, sem a környezetünket nem veszélyezteti. Vegyszermentes hangyaűző módszereket ajánlunk!

Házi praktikák 

Ökotudatos inspirációk – álomszép lakásbelsők

Az év nagy trendje a neutrális, letisztult színekkel dolgozó népi kultúra újrafogalmazása. A puritán-minimalista divat pedig a belső terekben is hódít, ami nagyszerű hír minden ökotudatos otthonépítőnek. Mutatjuk a legszebb  hulladékmentes megoldásokat és újrahasznosítási ötleteket!

Házi praktikák 

Így lehet a lakásodból fenntartható otthon

Manapság megkerülhetetlen téma a fenntarthatóság, rengeteg kezdeményezés dolgozik azon, hogy egyre több ember életszemléletének részévé váljon. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy a lakásodból fenntartható otthon válhasson. 

Házi praktikák 

10 zseniális módszer a hűtőd rendszerezésére

A hűtőben gyakran kialakulhat kisebbfajta káosz, nem találunk semmit, a hátsó részekbe suvasztott, elfelejtett paradicsom pedig idővel megszottyosodik, levet ereszt, és eláztatja az alsó polcon a tiramisut. Segítünk, hogy ez ne fordulhasson elő!

nlc.hu
Házi praktikák 

Hogyan szabadulhatsz meg a molyoktól vegyszerek nélkül?

Nagyon vigyázni kell a gyapjúból készült ruha-, vagy textildarabokra, mert a molylepkék előszeretettel megdézsmálhatják a szöveteket, tönkretéve a drága holmikat. Cikkünkben 10 olyan természetes módszert ismertetünk, amelyek segítenek megszabadulni a molyoktól anélkül, hogy károsítanák a környezetet.

Házi praktikák 

Így tisztítsd a légkondit saját kezűleg

Nyáron sok lakásban szinte állandóan megy a légkondi, és mivel a lakás levegője ezen a készüléken halad keresztül, ezért kifejezetten fontos, hogy az mindig tiszta legyen. Nem feltétlenül szükséges azonban szerelőt hívni, te magad is elvégezheted ezt az egyszerű műveletet.

Házi praktikák 

A hűtő, amit öreganyánk bölcsessége működtet

A romlandó élelmiszerek megóvása, a hűsítő italok frissen tartása az áram megjelenése előtt is lehetséges volt, nyilván a mostaninál sokkal kisebb környezeti ártalom árán.

Házi praktikák 

Tippek a műanyagmentes háztartásért

A következő műanyagmentes júliusra csaknem egy évet várnod kell, de addig is bőven találhatsz okot arra, hogy az egyszer használatos műanyagot távol tartsd az otthonodtól. Lassú változtatásokkal és egy kis kitartással te is hozzájárulhatsz, hogy a műanyag gyártása és a hulladék kezelése kevesebb erőforrást emésszen fel.

Házi praktikák 

9 tipp, amivel megszabadulhatsz a konyhai bűztől

A szagtalan lét kulcsa abban rejlik, hogy nem szabad megvárni, amíg a bűz beivódik a falakba és a textíliákba, hanem csírájában kell elfojtani, lehetőleg még azelőtt, hogy egyáltalán a levegőbe jutna. Ha nem tudod kiűzni a kellemetlen szagokat a konyhádból, vesd be ezeket a házi praktikákat, amik tényleg működnek.

Házi praktikák 

Lehet, hogy túlzásba visszük a mosást?

Ha nem feltétlenül muszáj, ne mosd ki. Ez az ökölszabály – mondta Stella McCartney angol divattervező egy közelmúltban megjelent interjúban.

Házi praktikák 

A veszélyes hulladék nem csak eldugott gyárudvarokon terem

Az otthonunkban is számos olyan hulladék keletkezik, amelyekkel családunk és környezetünk megóvása érdekében különös körültekintéssel kell eljárnunk.

Házi praktikák 

Még nem késő csatlakozni!

Javában tart a műanyagmentes július. A Zöldnek lenni jó 21 tippet gyűjtött össze a műanyaghulladék csökkentéséhez – kezdőknek és haladóknak egyaránt! (Fotó: pixabay.com)

zoldneklennijo.hu
Házi praktikák 

Üzemeltesd ökosan a háztartási berendezéseidet

A gyártók egyre nagyobb súlyt helyeznek arra, hogy berendezéseik a lehető legkisebb energiafogyasztás mellett töltsék be funkciójukat. Ugyanakkor felhasználóként egy kis körültekintéssel még tovább csökkenthetjük háztartásunk ökolábnyomát.

Házi praktikák 

Itt a magyar csodaszer, amellyel nemcsak a házad, de a környezet is tisztább lesz

A magyar–indiai alapítású reNEW Technologies  egyedülálló választ adott a világ hulladék- és szennyvízproblémájára.

Házi praktikák 

10 méltatlanul mellőzött ötlet otthonunk hűtésére

„Itt a nyár, a légkondicionálók nekiálltak komoly mennyiségű energiát fogyasztani. Jelentősen tudnánk csökkenteni a fogyasztásukat, illetve a hűtést igénylő időszakot is rövidíthetnénk olyan egyszerű ötletekkel, amelyeket eleink még maguktól értetődőnek tekintettek.” (Fotó: needpix.com)

humusz.hu
Házi praktikák 

Környezetbarát megoldások ronda falakra

„Persze ragadhatnánk spaklit meg festőhengert is, na meg egy bödön festéket-hígítót, de ha a szívünkön viseljük a környezetünk és a bolygónk sorsát, néhány környezetbarát ötlettel helyettesíthetjük a vegyszereket.” (Kép: pexels.com)

nlc.hu