2019. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Házi praktikák 

Kávézaccból egy dolgot biztosan megjósolhatunk: érdemes megmenteni a kukától

A különleges aromák kinyerése után visszamaradó mélybarna őrlemény igazi csodaszer, ami a konyhától a kertig jó szolgálatot tehet nekünk.

Házi praktikák 

Így óvhatjuk a környezetünket a háztartási gépek okos használatával

A megbízható, azaz hosszú éveken keresztül használható, takarékos háztartási gépek jelentős szerepet játszanak az ökológiai lábnyom csökkentésében. A berendezések tudatos használata, az okostechnológiák és a mesterséges intelligencia e téren ráadásul újabb távlatokat nyit. Az LG Magyarország a környezetvédelmi világnapra összegyűjtötte a leghasznosabb tudnivalókat.

Házi praktikák 

Műanyagban fürdik a világ – de neked nem kell!

Talán nincs még egy olyan zuga a lakásnak, ahol olyan kis helyen annyi műanyag tud összezsúfolódni, mint a fürdőszobában: nemcsak a flakonok, tubusok és tégelyek készülnek plasztikból, de sokszor bizony a tartalmuk is.

Házi praktikák 

Ami késik, nem múlik...

Bár az idei május szokatlanul hűvös időt hozott, ez sajnos nem jelenti, hogy idén teljesen elkerülnek minket a hőhullámokkal járó kellemetlenségek. Érdemes betárazni néhány energia- és pénzbarát tippet a közelgő nyári napokra.

Házi praktikák 

Környezetbarát megoldás: a fáradt sütőolaj újrahasznosítása

Egyliternyi fáradt olaj egymillió liter édesvizet, azaz körülbelül 50 ember évi ivóvízkészletét változtathatja szennyvízzé. A MOL töltőállomásain azonban  könnyedén visszaválthatjuk a sütőolajat, mellyel csökkenthetjük ökolábnyomunkat, és rengeteget tehetünk környezetünkért, egészségünkért.

Házi praktikák 

Foltos a fuga? Íme a megoldás

A fürdőszoba az egyik legkényesebb terület takarítás szempontjából. Az állandó meleg és a nedvesség miatt ráadásul a csempéket sem kíméli. A fuga idővel ugyanis szennyeződhet, bepenészesedhet. Kártékony vegyszerek helyett természetes praktikákkal is orvosolhatjuk a megoldást. 

femina.hu
Házi praktikák 

Megéri fenntarthatóan élni

Szerencsére nem kell felforgatnunk a mindennapjainkat ahhoz, hogy fenntartható életmódra váltsunk – elég néhány apró változtatás is, hogy az ökológiai lábnyomunk mellett a kiadásainkat is csökkenteni tudjuk.

nrgreport.com
Házi praktikák 

Így lehet leszokni a víz pazarlásáról

Számos érezhető következménye van a globális felmelegedésnek. Az egyre gyakoribb természeti csapások mellett az iható ivóvíz hiánya is komoly problémát jelent. Ezúttal olyan könnyen betartható vízspórolási tippeket hoztunk, amelyekkel nemcsak pénzt takaríthatunk meg, de a jövő generációit is megóvhatjuk a bajtól. 

Házi praktikák 

Így készíthetünk illatosító pálcikát

A kellemes illatokat mindenki szereti, nem úgy, mint a szintetikus illatosítók káros hatásait. Ebben segít az otthon, egyszerűen elkészíthető illatosító pálcika, amely egyáltalán nem tartalmaz káros anyagokat.

Házi praktikák 

Töltsük meg virágokkal a balkonládát!

Ki mondta, hogy kertészkedni csak kertben lehet? Az ablakba és a teraszra is lehet csodaszép virágokat ültetni. Kísérletezzünk bátran és tervezzük meg, mi kerüljön a balkonládákba! Most megmutatjuk, hogyan hozhatjuk ki a maximumot zöldellő birodalmunkból. 

Házi praktikák 

Természetes praktikák a ragyogó csempékért

A csempe és a járólap a háztartások legkényesebb pontja. Nemcsak nehéz a tisztításuk, de az évek során a színüket is elveszíthetik. A kártékony és méregdrága vegyszerek vagy a teljes burkolatcsere helyett azonban érdemes bevetni a jól bevált természetes praktikákat. 

Házi praktikák 

Természetes csodaszerek zsíros szennyeződések ellen

A takarítás egyik legmacerásabb része az, amikor a ráégett, odaszáradt szennyeződésektől szeretnénk megszabadulni. Fullasztó és drága vegyszerek helyett ilyen esetekben is érdemes kipróbálni néhány hagyományos és természetes praktikát. 

Házi praktikák 

Penészes virágföld? Van megoldás!

A virágföld felszínén található fehér penész több okból is kialakulhat, de a leggyakrabban a túlöntözés a ludas. Aggodalomra azonban semmi ok: az átültetés megoldást jelenthet a problémára. 

femina.hu
Házi praktikák 

Ezzel a tíz módszerrel rengeteg vizet megspórolhatunk

Napjainkban a tiszta, iható ivóvíz a legnagyobb kincs – éppen ezért vigyáznunk kell rá. Kis odafigyeléssel mi magunk is rengeteget tehetünk azért, hogy az élet legfontosabb elemét megóvjuk. Tíz könnyen alkalmazható tippet mutatunk erre. 

Házi praktikák 

Hogyan használjuk fel a tojáshéjat a kertben? 5 tipp!

Aki szorgalmasan összegyűjti a konyhai sütés-főzés során felhasznált tojások héját, jó hasznát veheti a kertben. A keletkező tojáshéjjal nem kell mást tennünk, mint leöblítenünk és egy fedél nélküli nagy, 5 literes befőttes üvegben tárolnunk, amelyben szépen (és nem utolsósorban szagmentesen) kiszárad.

Házi praktikák 

Ideje (le)kapcsolni: pocsékoljuk az energiát, pedig nagyon nem kellene

A klímaváltozás nem cicózik: már ma is komoly következményei vannak a világ drasztikus károsanyag-kibocsátásának. Ennek ellenére az Eurostat adatai szerint az EU primerenergia-fogyasztása 2017-ben 0,9 százalékkal, a végső energiaigénye 1,1 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

Házi praktikák 

Tiszta szőnyeg? Ezzel a praktikával gyerekjáték

A szőnyegtisztítás nem egyszerű feladat – főleg akkor, ha már a porszívó sem segít tisztává varázsolni a kárpitot. Ám drága vegyszerek helyett érdemes kipróbálni azokat a természetes szőnyegtisztítókat, amelyekkel nemcsak pénzt spórolhatunk, de még a takarítást is egyszerűbbé tehetjük.

Házi praktikák 

Varázsoljunk virágtengert a balkonunkból!

A tavasz első napsugarai különösen sokat jelentenek a kertészkedni vágyóknak. A jó idő már a levegőben van, így már most beszerezhetjük a vetőmagokat, megtervezhetjük a kert vagy a balkon beültetését. 

Házi praktikák 

Így tisztíthatjuk kedvenc növényeinket

Nem csak bútoraink, virágaink tisztítása is kiemelten fontos, hiszen a növények a leveleiken keresztül hasznosítják a természetes fényt. A Femina ezúttal olyan praktikákat gyűjtött össze, amelyekkel portalaníthatjuk kedvenc zöldellőinket.

femina.hu
Házi praktikák 

A NASA szerint ezek a szobanövények szűrik meg az otthonunk levegőjét

Az köztudott, hogy a növények jelenlétükkel képesek otthonosabbá varázsolni bármilyen helyiséget, ám a NASA kutatói szerint nemcsak a látványuk miatt érdemes velük benépesítenünk a lakást, hanem azért is, mert a szoba levegőjével csodákat művelnek.