2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy csepp, két csepp meg tíz: mit csinálj, ha otthon csepeg a víz?

Ha otthon már egy ideje csöpög a csap, az nemcsak az ökológiai lábnyomunk méretét, hanem a vízszámlánkat is jócskán megnöveli – nem beszélve arról, hogy az apró csobbanó hangok az idegszálainknak sem tesznek jót. Néhány csöppnyi fortéllyal azonban még a mester megérkezése előtt orvosolhatjuk a problémát.  

A csöpögésnek többféle oka is lehet, melyek közül nem egyet házilag, szerelő kihívása nélkül is orvosolhatsz, ha viszont mindenképp előbbi szakértelmében bíznál, létezik megoldás arra is, hogy a kiérkezéséig legalább a hang ne bosszanthasson. 

Tudtad, hogy például, ha percenként akár csak tíz-húsz cseppről van is szó, az egy hét alatt már csaknem egy kádnyi vizet is jelenthet?

Elő a szerszámokkal! Akár te magad is megcsinálhatod a csöpögő csapot  Fotó: pixabay.com


Öntsünk tiszta vizet a pohárba – mit tehetsz, ha csöpög a csap?

Például gyűjtsd össze egy edénybe a vizet, és köss a csapra madzagot! Csak azért, mert csöpög a csap, még nem kell pazarolni a vizet, hisz ugyanolyan tiszta és iható, mint az, amelyik folyamatosan folyik ki belőle. Az így összegyűjtött víz például alkalmas az elmosogatott edények öblítésére, a virágok megöntözésére vagy akár a vécé leöblítésére is. 

Ha magad fognál neki a javításnak

A csap csöpögésének leggyakoribb okai közé tartozik a szűrő vízkövesedése, ami miatt nem tud rajta megfelelően átfolyni a víz, így azután történik ez meg csöpögés formájában, miután már elzártad a csapot. Ezt azonban saját kezűleg is orvosolhatod, ha nincs ellenedre egy kis szerelés. A csap végét egy megfelelő méretű villáskulcs segítségével le lehet tekerni – a fényezés miatt azonban ez ne érjen hozzá a csaphoz, tegyél közéjük például szarvasbőr kendőt. Ha kiemelted a szűrőt, távolítsd el a vízkövet, ha kell, kis időre ecetbe is áztathatod.

  • Ha mindenképpen magad szeretnéd megcsinálni a csapot, akkor nézz fel a femina.hu oldalára, ahol további mesteri tippeket olvashatsz!
Neked ajánljuk
Így varázsolhatunk ünnepi illatokat az otthonunkba Sötétebb lakásban is lehetnek gyönyörű szobanövényeink A műszálas ruhák szennyezik az Északi-sarkvidék vizét Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam