2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így lehetsz te is jó fej és környezetbarát

A tettek embere vagy? Szeretsz társaságba járni és világot látni? Esténként, elalvás előtt szívesen ejtőzöl egyet a kanapén, hogy kipihend a nap fáradalmait? Fontos számodra az egészséged? Akkor ezek a tippek neked szólnak! Elég néhány apró lépés ahhoz, hogy csökkentsd az ökológiai lábnyomodat, és te is jó fej környezetbaráttá válj.

Adj helyet magad mellett!

Együtt utazni mókás dolog! Fotó: Pixabay

Ha a szomszédod vagy a kollégád ugyanabba az irányba megy, ahova te is, akkor vedd fel. Így mindenki jól jár: nemcsak új ismeretségeket köthetsz, de a károsanyag-kibocsátás ellen is sokat tehetsz azzal, hogy másokkal is megosztod az autódat.

Jegyeket, bérleteket

Lásd más szemmel a várost! Fotó: Pixabay

A-ból B-be nem csak autóval lehet eljutni. Használd ki a közösségi közlekedés lehetőségeit, és lásd más szemmel a várost! Ezzel nemcsak a károsanyag-kibocsátásodat csökkentheted, de utazás közben az idődet jó dolgokra is fordíthatod: olvashatsz, felhívhatod egy régi barátodat, vagy csak szimplán kikapcsolhatsz egy kicsit. Ja, plusz bónusz, hogy nem kell parkolóhelyet keresgélned.

Bringára fel!

Mikor bringáztál utoljára? Fotó: Pixabay

Tennél valamit a Földért? Pattanj kerékpárra! Nemcsak az idegesítő dugókat iktathatod ki a mindennapjaidból, de még a kondidat is javíthatod. A bukósisakot ne felejtsd el – tudod, fő a biztonság!

Naplopás mesterfokon

Hangulatvilágítást az esti lazuláshoz Fotó: Pixabay

Tény, hogy az áramnak főleg este vesszük a legnagyobb hasznát: a lámpa felkapcsolásával egy kicsit megtoldhatjuk a napot. De minek pazarolni az energiát, ha csak ejtőznél egy kicsit naplemente után? Inkább gyújts mécseseket, és kapcsolj ki minden olyan elektromos kütyüt, amelyet nem használsz – hangulatos, környezettudatos és olcsó alternatíva, ugye?

Bevásárlás a közelben

A jó portékákért nem kell messzire menni... Fotó: Pixabay

Azzal, hogy nem a pár kilométerrel odébb található hipermarketben vásárolsz, nemcsak a helybéli vállalkozókat és termelőket támogathatod, de a Földünket is megkímélheted. Az áruszállítás okozta károsanyag-kibocsátás komoly problémát jelent, tegyél ellene! Apropó, vigyél magaddal vászontáskát, így nem kell nejlonszatyrot venned...

Nem mindegy, hogy mit eszel!

Edd magad egészségesre! Fotó: Pixabay

Az egészséges étkezéssel az ökológiai lábnyomodat is csökkentheted. Hogy a vegetáriánus fogásokat nem neked találták ki? Sebaj, már azzal is sokat tehetsz, ha kevesebb vörös húst eszel.

Neked ajánljuk
Sózás helyett környezetbarát alternatívák Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium A Föld lakóinak „ideális étrendje” a bolygóért és az egészségért Ne hagyjuk elfolyni! Aprócska könyvtár egy kivágásra ítélt 110 éves fa törzsében (videóval)
Tovább a forrásra: cbs.com
Vissza
Hírfolyam