2020. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vegyszermentes csodatisztítószer

Nem kevés pénzt áldozunk arra, hogy lakásunkat csillogóvá, baktériummentessé és illatossá varázsoljuk. Arra azonban nem mindenki gondol, hogy mindehhez nincs szükség a gyakran aranyárban mért, kártékony kemikáliákkal dúsított termékekre. Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz pénztárcabarát, vegyszermentes csodatisztítószert.

Citrom, ecet, szódabikarbóna – csupán ennyi kell a csodatisztítószer elkészítéséhez

A citrom és az ecet keveréke nem csupán remekül tisztít, de nagyszerűen fertőtlenít, illatosít, és még a vízkővel is megbirkózik. Amennyiben a szennyeződés makacsabb, mint azt gondoltuk, a szódabikarbóna hozzáadásával még hatékonyabban távolíthatjuk el a vízkövet, valamint az igencsak ragaszkodó szappandarabokat.

A citrom a poratkákkal is felveszi a harcot Fotó: Pexels

Természetesen alkalmazhatjuk ezt a mesterhármast a mosdóban is, az eredmény pedig egy citromillatú, tiszta és fertőtlenített toalett lesz.

Sőt, az ecet önmagában is csodákra képes: hatékony segítséget nyújthat az egészségre igen ártalmas penész eltüntetéséhez. 

A szódabikarbónával gyerekjáték a makacs foltok eltüntetése Fotó: Pexels

Ne ijedjünk meg a szódabikarbóna használatától sem, hiszen a benne található szemcsék olyannyira kicsik, hogy nem fogják összekarcolni a takarítandó felületet. Ezért aztán használhatjuk a hűtő, a konyhaszekrény vagy akár a tűzhely csillogóvá varázsolására is.

Emellett talán nem is gondolnánk, de a citrom a poratkákkal szemben is felveszi a kesztyűt!

Érdemes hát próbát tenni ezekkel a filléres csodaszerekkel.

Neked ajánljuk
Természetes praktikák levéltetvek ellen Természetes ultimátum a hangyáknak De jó illata van! Így készül a házi öblítő Lélegzetelállító videó a Nap egy évtizedéről Számítógépeket ajándékozott a Honda a Jahn Ferenc Kórháznak
Tovább a forrásra: eloben.hu
Vissza
Hírfolyam