2018. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Így készül a PET-virágos ékszerállvány

Van egy jó hírünk: nem kell méregdrága ékszerdobozokra költened ahhoz, hogy a szívedhez közel álló kiegészítőket igazán méltó helyen tárolhasd. Megmutatjuk, hogyan készíthetsz PET-virágos környezetbarát ékszerállványt legféltettebb kincseid számára. 

Az igazán látványos ékszerállvány elkészítéséhez szerezz be legalább három, különböző méretű PET-palackot. Első lépésként vágd le az aljukat, majd egy fúró (vagy hegyes kés) segítségével fúrj lyukakat a lenyesett darabok közepébe.

Ezután kedved szerint bármilyen díszítést használhatsz: a széleket sziromformára vághatod, vagy akár be is festheted – a „virágok” peremét csiszold meg, nehogy később megvágjon. 

A lyukakba bújtass egy 30 cm hosszú menetes szárat, majd – alátétek és csavarok segítségével – elkezdheted felépíteni a polcokat. Az állvány aljára kerüljön a legnagyobb, a tetejére pedig a legkisebb PET-virág. A polcok közti távolságot kedved szerint állíthatod. 

Íme a képes segítség a különleges ékszerállvány elkészítéséhez: 

Ékszerállvány, egyszerűen Fotó: Epbot
Tovább a forrásra: alldaychic.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) Újrahasznosított műanyagból készít utat egy brit startup (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Gondolkodj zöldben!” – Kreatív ötletpályázat iskolai ökocsapatoknak „Nehéz feldolgoznom, hogy valami szemét”