2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szobanövény-kalauz

Tavasszal egyre inkább vágyunk arra, hogy színpompás virágokkal vegyük körül magunkat, azonban a vágott virág helyett környezettudatosabb alternatíva szobanövényekkel díszíteni a lakásunkat. Válogatásunkban olyan növényeket mutatunk be, melyek igazi túlélőnek számítanak!

Attól, mert rosszak a fényviszonyok a lakásban, még nem feltétlen kell lemondani a szobanövényekről, csupán megfontoltan kell azokat kiválasztani. Mutatunk néhány igénytelenebb növényt, amelyek még a legmostohább körülmények közt is túlélnek.

Agglegénypálma

A zz pálma (Zamioculcas zamiifolia) néven is ismert növény a kontyvirágfélék családjához tartozik, és tökéletesen elvan olyan helyeken is, ahol sosem érik a nap sugarai. Szépen fejlődik még kirívóan rossz fényviszonyok mellett is, a legfontosabb, hogy ne locsoljuk túl. A vastag szárai sok vizet képesek tárolni, ez segít a növénynek átvészelni a szabadban a száraz időszakokat.

Szobai szanszeviéria

Az anyósnyelv vagy szobai tigrislevél az egyszikűek osztályának a spárgavirágúak rendjébe, ezen belül a spárgafélék családjába tartozó faj. A legtöbben azért szeretik, mert színe, formája és mérete változó, ezért könnyen megtaláljuk a lakásunkhoz, berendezésünkhöz illő egyedet. A túlöntözés ugyanakkor itt is halálbüntetéssel egyenértékű a növény számára. Két öntözés között hagyjuk, hogy kicsit kiszáradjon a földje, és kerüljük el, hogy vízben álljon.

Afrikaiibolya

Az afrikaiibolya vagy Uzambara-ibolya egy aprócska növény puha levelekkel és szirmokkal, amelyek különböző színűek lehetnek. Egy sötét szobának pont egy ilyen virágra van szüksége, hogy vidámságot vigyen bele. Ha mesterséges fényt tudunk biztosítani az afrikaiibolyának egy meleg szobában, akkor folyamatosan virágozni fog.

További túlélő növényekről az alábbi linken található információ.
Neked ajánljuk
Ne dobd ki a banánhéjat! Sötétebb lakásban is lehetnek gyönyörű szobanövényeink A családoknak kiemelt szerepük van a fenntartható fejlődésben Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam