2019. április 22., Csilla, Noémi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy új kutatás szerint a kutyák megérzik a rosszindulatot

Ha legközelebb azt tapasztaljuk, hogy kedvencünk valakit nagyon nem szível, hallgassunk rá, mert könnyen lehet, hogy nagyon is jó okkal viselkedik ellenségesen. Legalábbis erre utalnak a Neuroscience and Behavioural Reviews című szaklapban megjelent tanulmány eredményei.

Vizsgálataik során a Kiotói Egyetem kutatói arra kérték a kutatásban részt vevő gazdákat, hogy játsszanak el bizonyos szituációkat, miközben a kutyáik figyelik őket. Az eljátszott szituációban a gazdik nem tudtak egyedül kinyitni egy tárolót, majd két másik résztvevő segítségét kérték. 

Az első szituációban a segítségül hívott emberek egyike csak passzívan állt, míg a másik felajánlotta a segítségét. A második szituációban az egyikük passzív maradt, a másikuk pedig határozottan elutasította a segítségnyújtást.

A bemutatók végén mindkét ember jutalomfalatot ajánlott fel a kutyáknak. Az első esetnél a kutyák mind a kettejüktől hajlandóak voltak elfogadni a csemegét. A második esetnél viszont a legtöbbjük attól, aki nem segített a gazdájuknak, nem volt hajlandó elfogadni a falatot – sőt, általában a hívásukra, a kommunikációkezdeményezésükre sem reagáltak.

Neked ajánljuk
Megszámolták a Duna szigeteit „az értől az óceánig” Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében Újra eljött a Föld napja Csontsoványan tántorgott be egy jegesmedve egy orosz faluba (videóval)
Tovább a forrásra: hazipatika.com
Vissza
Hírfolyam