2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Használt, de szinte új – spórolási tippek a Jófogástól

Amikor használt dolgokat vásárolunk, akkor nemcsak a pénztárcánkat kíméljük, de a környezetünket is védjük a túlfogyasztástól. De mi az, amit valóban érdemes másodkézből beszerezni, és amivel garantáltan nem lehet mellényúlni? A dontwasteit.hu csapata a Jófogást, a használt áruk szakértőjét kérdezte.

Ha a gyerek egy hét alatt kinövi a cipőjét…


A friss szülők mindig megdöbbenve tapasztalják, hogy mennyire drágák a babaholmik. Mégis hogy kerülhet egy zsebkendőnyi rugdalózó több ezer forintba? Egy babakocsi ára hogy vetekedhet lassan egy autó árával? Vannak dolgok, amikre elkerülhetetlenül költeni kell. Ilyen például a pelenka, a törlőkendő vagy akár a cumi…

Viszont rengeteg dolog van, amit nemcsak hogy érdemes, de szinte kötelező lenne használtan venni, elképesztően sokat spórolhatunk vele.

Egyéves kor alatt a bodyk, kiscipők, ruhák általában tökéletes állapotúak, mivel első kis tulajdonosuk hamar kinőtte őket. Babakocsit, babaülést  és hordozót is találunk jó áron, érdemes őket használtan beszerezni, és nemcsak azért, mert horribilis áron tudnak adni egy-egy darabot, hanem azért is, mert ezek tényleg kipróbált, bevált darabok, és ráadásul kérdezhetünk az eladótól a tapasztalatairól.

Fotó: Pexels.com

Ha legszívesebben egy könyvtárban élnénk…


Szerencsére míg a könyvet valaki kiolvassa, a betűket nem olvassa ki belőle. Egyértelműen jó választás könyvet használtan venni, igazi kincsekre lelhetünk a bolti ár töredékéért. Első kiadások, dedikált példányok szép számban akadnak, de vehetünk akár egész könyvespolcot is, tele könyvekkel, vagy ha ez sem elég extrém, beruházhatunk több száz éves antik darabokra. Az Aesopus állatmesék 1698-as kiadása is az oldalon keresi gazdáját… Kedvenc íróink újabb köteteivel nem nyúlhatunk nagyon mellé, de választhatunk számunkra ismeretlen szerzőt is, lehet, hogy megtaláljuk az új kedvencünket. Így, hogy negyedáron kapjuk meg a könyveket, nem bukhatunk nagyot akkor sem, ha egyszer olvasós kötetet szereztünk be.

További tippek az alábbi linken.

Neked ajánljuk
A klíma érdekében a raktárak működését is újra kell gondolnunk Mindennapi alma – Mit készítesz te az almából? A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam