2019. november 20., Jolán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kerti vadvédelem: így óvd a hasznos kisállatokat áprilisban!

Áprilisban egy sor kisebb-nagyobb feladat vár ránk a kertben. Ezeket elvégezve nem csupán a növényeknek teszünk jót, de a kertünket felkereső állatok is jól járnak. Lássuk öt egyszerű teendőn keresztül, hogyan tudjuk hatékonyan segíteni a kertünkbe tévedő kisebb vadakat a tavasz második hónapjában.

Hagyjuk meg a hernyókat a madaraknak

Ha lehet, ne szedegessük össze a növényeken tanyázó hernyókat – alapvető táplálékforrásként szolgálnak ugyanis a fészkelő madarak számára. Ezek között van például a kék cinege vagy a széncinege, amelyek a fiókáikat etetik többek között hernyóval. Áprilisban se felejtsük el továbbá feltölteni a madáretetőket.

Vigyázva ürítsük ki a komposztáló ládát

Most már nyugodtan kiüríthetjük a komposztáló ládát: az esetlegesen benne telelő állatok mostanra már felébredtek. Biztos, ami biztos, azért ellenőrizzük a ládát kiürítés előtt: még véletlenül se döfjünk vasvillát a komposzthalomba, mert előfordulhat, hogy varangyok vagy sünök húzták meg magukat benne.

Ültessünk egynyári mezei virágokat

Töltsük be a kert üresen maradt foltjait: vessük el az olyan egynyári virágok magját, mint például a mezei pipacs, a szarkaláb vagy a búzavirág. Hamar virágot hoznak, színpompássá varázsolják a kertet, miközben jócskán növelik az elérhető virágpor és nektár mennyiségét a beporzó rovarok számára.

Készítsünk rovarhotelt a méheknek

Készítsünk rovarszállót az olyan magányosan élő méheknek, mint például a kőműves méh. Ezek jellemzően fákba, gallyak közé, illetve földbe ásott járatokba építik fészküket.

Vendégeljük meg a sünöket

Továbbra is tegyünk ki a sünöknek vizet és húsalapú kutya- vagy macskaeledelt (ideális esetben csirkéset). Ezzel nagyban segítünk nekik csúcsformába lendülni, mire a következő hónapban beköszönt a szaporodási időszak.

Neked ajánljuk
A kertgondozásban is lehetsz környezettudatos Akaszd szögre a gereblyét! Tiszta sor: a környezetbarát mosószerek is hatásosak A tönkretett természet emberi nyomorúságot terem Mit érez egy gyermek, amikor az ismert világunk veszélybe kerül?
Tovább a forrásra: hobbikert.hu
Vissza
Hírfolyam