2019. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nagytakarítás is lehet természetes

A boltokban kapható, zömében drága tisztítószerek fullasztó szaga kétségkívül egyenesen elviselhetetlenné teszi a takarítást. Ám aggodalomra semmi ok! Létezik ugyanis egy olyan egyszerűen elkészíthető, illatos és szuperhatékony csodaszer, amellyel nemcsak bolygónkat, de pénztárcánkat is megkímélhetjük.

Finom illata van, vegyszermentes, és biztonságosan használható. A fillérekből elkészíthető tisztítószerrel gyerekjáték lesz a takarítás.

Hozzávalók 100 ml tisztítószerhez: 

  • 1 db pumpás flakon
  • 2 db citrom vagy narancs héja, apró darabokra vágva
  • 10 százalékos ecet
  • víz
  • teafa-illóolaj
  • citrom- vagy levendula-illóolaj
A szuperhatékony tisztítószer alapanyagai Fotó: oshadhi.hu

Elkészítése:

A citrusok héját kis darabokra vágjuk, üvegbe tesszük, majd leöntjük 10 százalékos
háztartási ecettel. Az egyveleget 4-5 napig állni hagyjuk – ennyi idő elegendő ahhoz, hogy kiázzanak az illatanyagok. Ezután töltsünk meg félig egy pumpás flakont a citromos ecettel. A maradék héjakra már nem lesz szükségünk.

Az ecethez adjunk hozzá pár csepp teafaolajat és néhány csepp levendula- vagy narancs-illóolajat. Az így kapott egyveleget finoman rázzuk össze. A flakont töltsük fel vízzel. 

Már használhatjuk is a vegyszermentes, ám igen hatékony csodaszerünket.

Használat előtt mindig felrázandó!

Neked ajánljuk
Így készíthetünk illatosító pálcikát Így készíthetünk illatosító pálcikát A falak anyaga vagy a lakók buzgalma teszi a fenntartható otthont? A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: oshadhi.hu
Vissza
Hírfolyam