2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A gyomirtás is lehet természetes!

A napsütés nemcsak a virágoknak, de a gyomoknak is kedvez – utóbbi kiirtása pedig nem egyszerű feladat. Szerencsére nem kell hetente gazolni; vannak ugyanis olyan egyszerű, filléres házi praktikák, amelyek vegyszermentesen segítenek a gazdának, hogy kertje mindig szép és rendezett legyen. 

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna hatékonyan veszi fel a harcot a gyomokkal  Fotó: Pixabay

A gyomokat egyszerűbb megelőzni, mint kiirtani, a megakadályozáshoz pedig elég egy kis szódabikarbóna. A gyomok növekedését úgy tudod a legegyszerűbben meggátolni, hogy a repedéseket és részeket megszórod vele azon a területen, ahol a kártékony növények nőnek. Abban az esetben, ha már van gyomunk a kertben, a szódabikarbóna szintén hasznos lehet. Használj belőle 1 evőkanálnyit, és szórd be vele teljesen a növényt, beleértve annak szárát és lombját is.

Asztali só

Az asztali só talán a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás Fotó: Pixabay

Nem is gondolnád, a gyomnövények felszámolásánál mennyire hasznos az asztali só. Hihetetlen, de képes elvégezni a kiirtás nehéz feladatát, csak öntözd a sót közvetlenül rájuk. Egy csésze sót tegyél két csésze vízbe, és forrald fel, a forró oldatot pedig permetezd közvetlenül a gyomokra.

Forró vizet a gyomra!

Vízből mindig van otthon, így könnyen megszabadulhatunk a gyomoktól Fotó: Pixabay

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megszabadulj a gyomtól, a forró vízben rejlik. Forralj fel egy lábassal, majd óvatosan öntsd a gyomokra. Így kémiamentesen fogod tudni megtisztítani a kertet.

MI ÚJSÁG A GYOMOKKAL? 

Ha már kiolvastuk az újságot, akkor a kertben újrahasznosíthatjuk Fotó: Pinterest

Elsőre nagyon bizarr megoldásnak tűnik, de hidd el, beválik! Tegyél néhány nedves papírt a gyomos területre, ez a módszer ugyanis megfojtja a gyomokat, hiszen elzárja őket minden fénytől, oxigéntől.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Áldás vagy átok a vakond? Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam