2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Légkondi nélkül is megküzdhetünk a hőséggel

A nyári hőség ismét beköszöntött; sokan már most a közismerten áramfaló, megannyi egészségügyi kockázattal járó légkondicionáló berendezésektől várják a hűsítő megoldást. Pedig egyszerűen, természetes módszerekkel, a bolygónkat megkímélve is megküzdhetünk a meleggel. Mutatjuk a leghatékonyabb praktikákat. 

Lehúzhatjuk a redőnyt!

A rolók lehúzása is segíthet Fotó: Pixabay

Első és legfontosabb, hogy egy reggeli gyors átszellőztetés után gyorsan húzzuk be a sötétítőfüggönyöket, engedjük le a redőnyt: estére már mérhetően hűvösebb lesz a lakásban. Ha nincs megfelelő árnyékolónk, akkor akasszunk fel az ablak elé pokrócot, ágytakarót, ágyneműhuzatot, a lényeg, hogy ne jusson be a napfény.

Amennyiben otthon vagyunk, és nagy a hőség a lakásban, vizezzük be a legnagyobb lepedőinket, és tegyük őket az ablak elé, az elpárolgó víz is remekül képes hűteni a környezetét.

Igyunk!

Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre! Fotó:Pixabay

Fontos, hogy a legnagyobb kánikulában sok folyadékot fogyasszunk, ne csak azért, hogy elkerüljük a kiszáradást vagy a rosszullétet, hanem mert a hűs folyadék képes csillapítani a bennünk is tomboló forróságot. Legjobb, ha a mélyhűtőbe betárazunk jégkockából, és azokat tesszük bele a poharunkba, ott felolvadva hűsít majd minket.

Az egyiptomi módszer

Az egyiptomi módszer is hasznos lehet Fotó: Freepik

Aki panelban lakik, vagy esetleg a ház legfelső emeletén, az kipróbálhatja az egyiptomi módszernek nevezett megoldást is: éjszakára takaró helyett egy vizes lepedőt terítsünk magunkra. Egy kissé szélsőséges megoldásnak tűnik, de működik – persze, fontos, hogy ügyeljünk rá, nehogy megfázzunk!

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Aggasztóan magas hőmérséklet és erdőtüzek Spanyolországban Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: ridikul.hu
Vissza
Hírfolyam