2018. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A sün a kerted egyik legjobb barátja – Így gondoskodj róla

A süni nemcsak kedves, csendes és ártalmatlan állat, de rettentő hasznos is, mert megeszi a növényeinket dézsmáló rovarokat. Fontos lakója a kertünknek. Ahhoz, hogy ez a kisállat szívesen maradjon nálunk, tehetünk apró lépéseket. Szerencsére nincsenek kielégíthetetlen igényei, csupán néhány dologra kell odafigyelnünk.

Segítsünk neki bejutni

Ahhoz, hogy be tudjon jönni a kertbe, kell neki némi hely a kerítés alatt/között. A nagy átmérőjű dróthálóba be tud szorulni, ezért ha szükséges, mentsük ki onnan. Sövény vagy vázkerítés megkönnyítheti számára a közlekedést.

Kell egy nappali alvóhely, ahol elbújhat

Ha a kert ad neki lehetőséget, akkor legtöbbször bokrokban, sövényekben, nagy kiterjedésű talajtakaró tujákban bújik el. Kellemes otthon lehet számára még a háborítatlan komposztálók alja. A tűzifarakások réseibe is szívesen vackol be, de egy kis maradék faanyagból is kényelmes sünilak készülhet.

Gondoskodjunk ivóvízről

Tegyünk ki neki friss ivóvizet kis tálkában. Nagy melegekben különösen hálás lesz érte.

vigyázzunk a kajájára

Tücsköt-bogarat megeszik, amiért hálásak lehetünk neki. Természetes ellensége az apró kártevőknek, ezért kerüljük a vegyszeres rovarirtást a süni közelében. Ha ott lakik egy (vagy több) kisemlős, nem is lesz rá szükség.

Neked ajánljuk
Kerti vadvédelem: így óvd a hasznos kisállatokat áprilisban! Virágköltemény a balkonon? Így csináld! A sünök védelmében Trump „környezetvédelmi” minisztériuma egy döntéssel évi 180 ezer tonna metánt szabadított a légkörre A Brenetsi-tó vízszintje naponta 16 centiméterrel csökken
Tovább a forrásra: hobbiallat.hu
Vissza
Hírfolyam