2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így teheted energiahatékonnyá az otthonodat

Megannyi módszer létezik arra, hogy miképpen varázsolhatjuk zöldebbé a mindennapjainkat. Van azonban néhány olyan alapszabály, amelyek nélkül nem lehetne teljesen energiahatékony és ezáltal környezetbarát az otthonunk. Most megmutatjuk a legfontosabbakat. 

Minél zöldebb anyagokat használj!

Ha építkezel, sokkal könnyebb dolgod lesz – hiszen ilyenkor már rögtön megmondhatod a kivitelezőknek, hogy csakis olyan anyagokat használjanak, amelyeknek alacsony a szénlábnyomuk, vagy amelyek minél közelebbi gyártóktól érkeznek. Ha megteheted, a már létező házadat is alakíttasd át úgy, hogy minél több zöld anyag legyen benne, és minél kevesebb környezetszennyező.

Már az építkezés is lehet környezetbarát  Fotó: Freepik

Figyelj a szigetelésre!

Nagy előny, ha éppen építkezel vagy felújítasz – már alapból olyan ablakokat és ajtókat kellene vásárolnod, amelyek jól szigetelnek, és nem engedik be a hideget a lakásba. De hatékony módszer az is, ha újraszigetelted a nyílászárókat.

Az energiahatékony világítás is rengeteget számít Fotó: Freepik

világíts okosan!

Rengeteget spórolhatsz azon, ha energiahatékony LED-világítást használsz. Egyszer s mindenkorra felejtsd el a hagyományos villanykörtéket, és cseréld ki mindenhol őket hosszabb életű, kevesebb energiát fogyasztó LED-izzókra!

Figyelj a vízvezetékekre!

Egy csöpögő csap vagy enyhén folydogáló vécé valószínűleg nem zavar annyira, hogy intézkedj miatta – pedig kellene! Nézess át minden olyan helyet, ahol esetleg kijuthat a víz a csövekből, és ha hibát találnak, javíttasd meg – hosszabb távon megéri a befektetés!

Neked ajánljuk
Vértezd fel magad néhány trükkel, hogy kevesebb energiával védekezhess a közelgő őszi hideg ellen! Hogyan hűts okosan? Energiahatékonyság és takarékosság a konyhában Felértékelődhetnek az északi fekvésű ingatlanok Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: fyouture.met.com
Vissza
Hírfolyam