2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Búcsúzzunk természetesen a vízkőtől

A vízkő a háziasszonyok egyik ősi ellensége. A fullasztó és méregdrága vegyszerek helyett azonban természetes módon is felvehetjük ellene a harcot. Mutatjuk a leghatásosabb filléres praktikákat, amelyek ráadásul a környezetünknek sem ártanak. 

Szódabikarbóna

Ha házi trükkökről van szó, nem hiányozhat a sorból ez az egyszerű, de bivalyerős por. Mindössze annyi a teendőnk, hogy a tisztítani kívánt felületet benedvesítjük, majd rászórjuk a szódabikarbónát, és egy erős kefével alaposan átsúroljuk. Hagyjuk állni negyedórát, ezután forró vízzel egyszerűen öblítsük le.

A szódabikarbóna vízkő ellen is jó Fotó: Pexels

Ecet és só

Az ecet már önmagában is nagyon hatékony vízkőoldó, de sóval felturbózva nem ismer kegyelmet. 1:1 arányban keverjük össze vízzel, majd forraljuk fel az elegyet, és adjunk hozzá finom szemű sót. Hagyjuk állni, majd vigyük fel a vízköves felületre, és hagyjuk rajta 30 percig. Végül meleg vízzel alaposan öblítsük le. 

Vegyszer nélkül is felvehetjük a harcot a makacs foltokkal Fotó: Pixabay

Grépfrút vagy citrom

A citrusgyümölcsök savas leve a vízkövet is marja. Nincs más teendőnk, mint félbevágni egyet, megsózni, majd bedörgölni vele a csaptelepeket és csempéket. 20 percnél több nem is kell, hogy felszámolja a makacs vízkövet.

Vízkő ellen citromot is használhatunk Fotó: Pexels
Neked ajánljuk
Szobanövényvédő házi praktikák (videó) Ne csak a konyhában használjuk az olívaolajat Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: joy.hu
Vissza
Hírfolyam