2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ne hagyd elfolyni! 4 tipp, hogy könnyebb legyen spórolni a vízzel

Nemcsak a pénztárcánknak, hanem a bolygónknak is sokat árthatunk azzal, ha nem figyelünk oda a vízfogyasztásunkra. Apró, könnyen szokássá alakítható praktikákkal azonban rengeteget spórolhatunk.

A tiszta ivóvíz értéke napról napra nő: a vízhiány miatt Nigériában komoly összetűzések vannak, de elég csak Fokvárosra gondolni, ahol vészesen közeleg a nulladik nap, amikor is elzárják a csapokat. Ezért is fontos vigyáznunk az élet egyik legfontosabb elemére.

A klasszikus csapelzárás

A csap elzárása fogmosás közben apróságnak tűnhet, de minden percben 6 liter víz vész el feleslegesen. Sokat spórolhatunk, ha odafigyelünk. Ugyanez igaz a csöpögő csapra is, igaz, hogy nem tűnik soknak, de egy nap alatt akár 15 liter víz is kicsöpöghet egy rossz csapból.

Minden csepp számít! Fotó: Pixabay

Házimunkareform

Ha csak akkor indítunk mosógépet, ha meg tudjuk tölteni a dobot, vagy ha csak akkor töltünk mosogatóvizet, ha tényleg sok a piszkos tányér, már nagyon sokat tettünk a vízszámlánk és a környezet megóvásáért.

Ökokiegészítők

Ma már szerencsére néhány okoskütyü is segíthet a vízspórolásban. Ilyen például a csapra szerelhető fej is, amely levegőt is fúj a vízsugarak közé, így csökkentve a vízfogyasztást. De létezik a vécétartályhoz és a zuhanyfejhez is hasonló szerkezet.

Jótékony esővíz

Hasonlóan jó szolgálatot tehet az esővízgyűjtő, mellyel a kerti öntözés ivóvíz- tisztaságú vízhasználatából csíphetünk le, de akár vécéöblítéshez vagy kültéri takarításhoz is használható lehet.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam