2019. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ne dobjuk ki megunt pólóinkat, inkább hasznosítsuk újra!

Nem is gondolnánk, de megunt ruháink, melyeket kidobásra szánunk, igen környezetszennyezők lehetnek, ha a szemétben landolnak. A legjobbat akkor tesszük, ha ezeket a darabokat eladományozzuk, hogy valaki másnál új életet kezdjenek. Vannak azonban olyan ruhák, melyeket sokkal inkább megéri újrahasznosítani. 

Patchworktakaró

A pólók szuper alapanyagok az újrahasznosításhoz, hiszen a vidám mintákból, színekből új tárgyakat varázsolhatunk. Vannak, akik patchworkpokrócok gyártására használják fel a régi zenekaros pólóikat, vagy épp a gyermekük élete során összegyűlt pólókból készítenek kollázsként is funkcionáló takarókat. Az már más kérdés, hogy az egyik anyuka olyannyira elégedett lett a végeredménnyel, hogy most már inkább megtartaná a takarót.

Fotó: polkadotchair.com

Párnahuzat, lámpaernyő, szőnyeg

Van, aki csak az eredeti huzatok kímélésére használja eldobható párnahuzatként a pólókat, méghozzá akkor, amikor betegek épp a gyerekek, vagy túl meleg van és sokat izzad az ágyban. Emellett makramé lámpaernyőt és a hasítékokból horgolt szőnyeget is készíthetünk a megunt pólóinkból. Az alábbi videóban hat trükkel ismerkedhetünk meg.

Törlőkendő, rongy, kutyás kiegészítő

Az otthoniból pizsamává lett pólókat micellás vízzel átitatott sminklemosó kendőként, a pólók életciklusa végén pedig sima rongyként is felhasználhatjuk. Az utolsó stádium helyettesíthető a pólók kutyapokróccá vagy -játékká alakításával is, a négylábúak a legrégibb, kinyúlt pólókban gyakran nagyobb örömüket lelik ugyanis, mint a legjobb minőségű kutyajátékokban.

Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Így lehet leszokni a víz pazarlásáról Trash Reality I. – Minden kazánunk olyan, mint egy szeszélyes nő Amikor a dobozból lesz az ajándék A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: divany.hu
Vissza
Hírfolyam