2019. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatékony praktikák dugulás ellen

Bosszantó, ha a víz nem, vagy csak nagyon lassan folyik le a mosdóban, a mosogatóban, a kádban vagy a zuhanyozóban. Szerencsére nem kell minden esetben kártékony vegyszerekre bíznunk a duguláselhárítást, hiszen léteznek sokkal kíméletesebb és olcsóbb megoldások is. 

Ecet

Az ecet sokoldalú segítőtárs, hiszen az ételek ízesítése mellett öblítőszerként és lefolyótisztítóként is megállja a helyét. Öntsünk két pohár forró ecetet a lefolyóba, hagyjuk hatni, majd öblítsük le, és szellőztessünk ki.

Vegyszerek nélkül is tisztává tehetjük a lefolyót Fotó: Pxhere

Forró víz

Forraljunk fel egy lábasnyi vizet, majd öntsük a lefolyóba. Arra azonban ügyeljünk, hogy a visszacsapódó cseppek nehogy leforrázzák a bőrünket. Vigyázat, ahol vékony műanyaglefolyó van, kárt okozhatunk ezzel a módszerrel!

A forró víz is sokat segíthet Fotó: Flickr

SZÓDABIKARBÓNA

A szódabikarbóna magában is hatásos dugulás ellen, de a legjobb, ha ecettel vagy citromsavval együtt használjuk. Szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá ecetet vagy citromsavat, és hagyjuk pezsegni. Végül folyassunk rá forró, majd hideg vizet.

A szódabikarbóna a dugulás elleni harcban is hatékony lehet Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Így lehet leszokni a víz pazarlásáról Így készíthetünk illatosító pálcikát Bazaltba zárni a szén-dioxidot? A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: eletforma.hu
Vissza
Hírfolyam