2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az első lépések a zero waste életmódhoz

Ugyan még messze az újév, ennek ellenére szeptember eljövetele mindig valami új kezdetét jelzi. Vége a nyári szünetnek és a szabadságoknak, új év indul a suliban, újra beindulnak a fogaskerekek a munkahelyeken. Miért ne jelenthetné ez az időszak a magánéletben is valamilyen klassz változás kezdetét?

A változások felé vezető legelső lépéseket általában sokkal nehezebb megtenni, mint az utánuk következő összes többit. Ez a zero waste életmódnál nincs így a ZeroHero és a Lilafüge csapata szerint. Apró lépésekkel is óriási eredményeket érhetünk el egészen gyorsan, és ezek a napi sikerek folyamatosan motiválnak minket, hogy továbbhaladjunk ezen az úton.

Az alábbi tippek betartásával évente akár 170 darab nejlonszatyorral, 167 PET-palackkal és 500 darab elviteles pohárral kevesebb szemetet termelhetünk.

Fotó: Unsplash

Az egyik legfontosabb lépés a textil bevásárlószatyor használata, amellyel egy év alatt nagyjából 170 darab nejlonzacskót iktathatunk ki a mindennapjainkból.

A folyamatos hidratálás fontos a mindennapokban. Ha a napi ajánlott folyadékbevitelünket üveg- vagy fémkulacsból isszuk a műanyag palackok helyett, azzal éves szinten körülbelül 167 PET-palackot spórolhatunk meg.

Ha rendszeresen vásárolunk elvitelre kávét vagy teát, akkor szerezzünk be többször használható kávéspoharat, és legyen mindig nálunk, amikor a kedvenc italunkért megyünk a kávézóba vagy a kantinba. Néhány helyen még kedvezményt is kapunk vásárláskor, ha a saját poharunkba kérjük a kávénkat az eldobható pohár helyett. Ezzel az apró változtatással napi átlag két elviteles kávéval vagy teával számolva évente több mint 500 darab elviteles pohártól szabadíthatjuk meg a Földet.

További tippek ezen a linken olvashatók.

Neked ajánljuk
Házi trükkök és ötletek műanyag palackok újrahasznosítására (videó) Házi trükkök és ötletek műanyag palackok újrahasznosítására (videó) Egy magyar dekoratőr ad új esélyt a természetet szennyező gumiabroncsoknak A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: lilafuge.hu
Vissza
Hírfolyam