2019. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kerítésen az ingyen alma

Már hatezernél is többen osztottak meg egy Facebook-bejegyzést amely arról szól, hogy Norvégiában valaki almacsomagokat akasztott ki a kerítésére – mert túl sok termett a gyümölcsből a kertjében –, hogy azt ingyen bárki elvihesse. A Sokszínű Vidék utánajárt a történetnek, hiszen már itthon is akadt követője a külföldi trendnek. 

Drammens Tidende norvég napilap érte utol a hölgyet, aki előállt a nagyvonalú ötlettel. Inger Garås néhány nap alatt több száz csomag almát tett ki a kerítésére, amiket a járókelők ingyen elvihettek.

Fotó: Inger Garås

„Volt olyan nap, amikor 30 zacskót akasztottam ki, mindegyikben egy kiló almával, és egy-két óra alatt eltűnt az összes ”– mesélte az asszony.

Mivel a kezdeményezése nagy sikernek örvendett, két héten át minden nap telerakta almacsomagokkal a kerítését. Összesen 200 kilogramm gyümölcs lelt így gazdára.

„Rengeteg alma termett idén. Ízesek, tiszták és nagyok. Nem tudtam mindet felhasználni, de nem is akartam eldobálni őket, úgyhogy inkább másoknak adtam.”
Sokan meglepve kérdezték tőle, hogy tényleg vihetnek-e a finomságból, mire ő azt felelte, természetesen.  A helyiek főként almás pitét és almalevet készítenek a termésből. Inger Garås pedig nem áll le, elmondása szerint addig akasztja a kerítésre az almákat, amíg terem a gyümölcs.

Már itthon is van jó példa: Érden is alma “dekorálja” a kerítést. A Facebookon  megjelenő poszt mozgalomra buzdította Pap Erika Andreát is.

„Én elkezdtem, csináljunk belőle mozgalmat! Ha túl sok gyümölcsöd termett, és nem tudod felhasználni, kínáld fel annak, akinek nincs! Nekem most almám és körtém van, remélem, valakik örülni fognak neki!”

Neked ajánljuk
Kávézaccból egy dolgot biztosan megjósolhatunk: érdemes megmenteni a kukától Kávézaccból egy dolgot biztosan megjósolhatunk: érdemes megmenteni a kukától Egyre több követője van a repülésellenes mozgalomnak Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam