2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Parketten a természetes ragyogás

Hiába ragyog az egész lakás a tisztaságtól, ha a fakó parketta teljesen elrontja az összképet. Vannak azonban olyan jól bevált fortélyok, amelyek kártékony és drága vegyszerek nélkül is sokat segíthetnek abban, hogy a padló szuperfényes legyen. 

Takarítsunk okosan!

Lehetőleg egy sörtékkel védett fejű porszívóval távolítsuk el a koszt a parkettáról. A porszívók esetében a legtöbbször szabályozható a fej, amivel beállíthatjuk, hogy a parkettát vagy a szőnyeget akarjuk-e kitisztítani.

  • A cipő talpa által hagyott fekete nyomokat ne kapargassuk, hiszen könnyen felsérthetjük a parkettát. Inkább vegyünk elő egy radírt, és azzal szépen radírozzuk le a nyomokat.
Radírozzuk le a makacs foltokat Fotó: Pixabay

Felmosás

A felmosást rontják el a legtöbben. Érdemes minél kevesebb vizet és jó nedvszívó képességű felmosófejet használni, majd a felmosás végeztével egy rongy segítségével töröljük szárazra a padlót.

Vegyszer nélkül is ragyogó padló Fotó: Pixabay

Ragyogásfokozó felmosókeverék

Keverjünk össze fél liter meleg vizet, 4 evőkanálnyi ecetet és 2 evőkanálnyi olívaolajat. A keverékkel mossunk fel egy kis részt, majd egy száraz ruhával fussunk át a területen.

A felmosás módja sem mindegy Fotó: Pixabay

Házi padlóápoló

A kopott, de még menthető állapotban lévő fapadló ragyogását újra visszaadhatja egy házi padlóápoló szer, amelyhez két rész olívaolajat keverjünk össze egy rész citromlével vagy ecettel, és az így kapott folyadékot egy szórófejes flakon segítségével spricceljük a padlóra. 

Neked ajánljuk
Így készíthetünk illatosító pálcikát Így készíthetünk illatosító pálcikát A verébméretű madarak jelenthetnék a megoldást a poloskainvázió ellen Budapesten fontos változás jöhet a dízelautókkal kapcsolatban Nem elég, ha bezárjuk magunk mögött az ajtót
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam