2019. március 22., Beáta, Izolda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ennél olcsóbb öblítőt nem talál

Az illatos ruhák alapfeltétele a jó öblítő. Kínálatból nincs hiány, ám a piacon kapható mosószerek zöme nemcsak drága, de még a környezetünknek sem tesznek jót. Létezik azonban egy olyan otthon kikeverhető csodaszer, amely okkal válhat a tudatos háziasszonyok kedvencévé. 

Az ecet ezerarcú konyhai-fürdőszobai csodaszer, melyet mosáshoz is használhatunk: ugyanis nemcsak abban segít, hogy a mosógép mentes legyen a penésztől, a vízkőtől, illetve a nyálkás lerakódásoktól, de az öblítés során puhává varázsolja a ruhákat is. 

Illatos ruhák, természetesen  Fotó: Freepik

Recept

Csupán össze kell önteni fél deciliter ecetet fél deciliter vízzel, majd a keveréket a mosógép öblítő tartályába töltetni. A közhiedelemmel ellentétben a megszáradt ruhák nem lesznek ecetszagúak.

Az illatáradathoz használjunk pár csepp – körülbelül tíz csepp elegendő – 100 százalékos illóolajat. Kiváló választás a levendula, de jó a teafaolaj vagy a citrusfélék is.

Neked ajánljuk
Tiszta szőnyeg? Ezzel a praktikával gyerekjáték Vécépapírra, mosószerre és öblítőre is többet költöttünk 2018-ban Maradjon csak bájos legenda Áder János: a 21. század a víz évszázada lesz Óriási napelemes rendszert szereltek tetőre a hollandok
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam