2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gondoljunk a jövőnkre! Takarékoskodjunk okosan a vízzel!

Vitathatatlan tény, hogy korunk egyik legnagyobb problémája a tiszta, emberi fogyasztásra alkalmas víz hiánya. Éppen emiatt kiemelten fontos odafigyelnünk a tudatos vízfogyasztásra. Most a legegyszerűbb, otthon is megvalósítható praktikákat mutatjuk meg. 

A Homes & Property adatai szerint az Egyesült Királyságban egy átlagos ember naponta körülbelül 142 liter vizet használ el, minden egyes angol átlagban hetente 4,4-szer zuhanyozik, és 1,3 alkalommal fürdik. Ha az országban mindenki csak napi 3 percet töltene el zuhanyzással, már egymillió otthon számára elegendő vízmennyiséget spóroltak volna meg.

Takarékoskodjunk okosan a vízzel! Fotó: Pixabay

Íme néhány egyszerű praktika, melyek segítségével rengeteg vizet spórolhatunk: 

  • Amíg arra várunk, hogy felmelegedjen a víz a zuhanyzáshoz, tegyünk a csap alá egy vödröt, így az összegyűjtött hideg vizet a növények locsolására is felhasználhatjuk.
  • Ha mosogatógépet használunk, csak akkor indítsuk be azt, ha az tele van edényekkel. 
  • Fogmosás, borotválkozás közben teljesen felesleges folyatni a vizet. Percenként ugyanis hat liter tiszta víz is kárba veszhet. 
Neked ajánljuk
Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét A 3D-s nyomtatott steak a jövő élelmiszere? Nem csak a pálmaolajjal van baj Készül az egyetlen, mérvadó lista a Föld valamennyi fajáról Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására
Tovább a forrásra: vous.hu
Vissza
Hírfolyam