2019. március 19., Bánk, József
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gondoljunk a jövőnkre! Takarékoskodjunk okosan a vízzel!

Vitathatatlan tény, hogy korunk egyik legnagyobb problémája a tiszta, emberi fogyasztásra alkalmas víz hiánya. Éppen emiatt kiemelten fontos odafigyelnünk a tudatos vízfogyasztásra. Most a legegyszerűbb, otthon is megvalósítható praktikákat mutatjuk meg. 

A Homes & Property adatai szerint az Egyesült Királyságban egy átlagos ember naponta körülbelül 142 liter vizet használ el, minden egyes angol átlagban hetente 4,4-szer zuhanyozik, és 1,3 alkalommal fürdik. Ha az országban mindenki csak napi 3 percet töltene el zuhanyzással, már egymillió otthon számára elegendő vízmennyiséget spóroltak volna meg.

Takarékoskodjunk okosan a vízzel! Fotó: Pixabay

Íme néhány egyszerű praktika, melyek segítségével rengeteg vizet spórolhatunk: 

  • Amíg arra várunk, hogy felmelegedjen a víz a zuhanyzáshoz, tegyünk a csap alá egy vödröt, így az összegyűjtött hideg vizet a növények locsolására is felhasználhatjuk.
  • Ha mosogatógépet használunk, csak akkor indítsuk be azt, ha az tele van edényekkel. 
  • Fogmosás, borotválkozás közben teljesen felesleges folyatni a vizet. Percenként ugyanis hat liter tiszta víz is kárba veszhet. 
Neked ajánljuk
Tiszta szőnyeg? Ezzel a praktikával gyerekjáték A Tisza is lehet tiszta A betegségek és a halálesetek negyedét a környezetszennyezés okozza (videóval) A fenntartható gazdálkodás gyakorlatairól számoltak be Ez a hat szövet segíthet megmenteni a bolygót
Tovább a forrásra: vous.hu
Vissza
Hírfolyam