Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szobanövények, melyek a kevés odafigyelést is meghálálják

A növénytartásról szerencsére akkor sem kell lemondanunk, ha tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni az öntözésről vagy a teleltetésről. Léteznek ugyanis olyan virágok, amelyek a kevés gondoskodást is meghálálják. 

Az igénytelen növények közé nemcsak a pozsgások és a kaktuszfélék tartoznak: olyan népszerű szobanövények is léteznek, melyek akkor is egészségesek maradnak, ha  néha megfeledkezünk róluk.

 Anyósnyelv

Ez a fajta ugyanolyan jól nő napfényben, mint árnyékban, így bármelyik szobában megtalálja a helyét. Pozsgás növény lévén csak akkor kell öntözni, ha a virágföldje már száraz, télen pedig még ennyit sem.

Az anyósnyelv Fotó: Wikimedia

Könnyezőpálma

A könnyezőpálma  nagyon toleráns növény, ráadásul tökéletes dísze lehet a párkánynak is. Elég akkor locsolni, amikor a földje kiszárad, akkor viszont bőven, és dús levelekkel fogja meghálálni a cseppnyi gondoskodást.

A könnyezőpálma Fotó: Wikimedia

Zöldike

A zöldikét sokan kedvelik igénytelen természete miatt. Egy megfelelően tágas cserépben tartva új hajtásokkal örvendezteti meg gazdáját. Elég akkor öntözni, amikor kiszárad a földje, és érdemes kerülni vele a direkt napfényt.

A zöldike Fotó: Wkimedia

Bromélia

Ennek a színpompás növénynek még a neonlámpa fénye is elég, ráadásul ha a fürdőbe helyezzük, locsolnunk sem kell, elél a párán.

Narancssárga bromélia Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Penész ellen ezek a legjobb szobanövények Titkos helyen virágzik az erdélyi hérics (képgaléria) Citromsavval a ragyogóan tiszta otthonért #másképpfogom: Tömegrendezvények nélkül, az egyéni fogadalmak jegyében zajlott idén a Föld Órája Az átgondolatlan pánikvásárlás ára – világszerte a kukák laknak jól
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam