2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Használjuk (öko)tudatosan az okoskütyüket!

Az okoseszközök a modern mindennapok legfontosabb kellékei. Ha azonban bölcsen használjuk ezeket a kütyüket, akkor nemcsak pénzt spórolhatunk, de a környezetünk megóvásáért is rengeteget tehetünk. Mutatjuk a legfontosabb praktikákat!

Így használhatjuk környezettudatosan okoseszközeinket: 

  • Fizessük online számláinkat! A folyamat nemcsak környezetkímélő, de gyorsabb és hatékonyabb is. A papíralapú sárga csekkek ideje hamarosan úgyis lejár.
  • Olvassunk e-könyveket! Az erdőirtások megakadályozásán túl pénztárcánk is jól jár, hiszen a digitális könyvek még olcsóbbak is, mint nyomtatott társaik.
  • Tegyük félre a tévét! Az okoseszközök korában sokszor nyomkodjuk a telefonunkat, vagy pötyögünk laptopunkon, miközben háttérzajként megy a tévé. Ha épp nem nézzük a televízió műsorait, kapcsoljuk ki a készüléket.
Kedvenc könyvünket e-bookon is elolvashatjuk Fotó: Nagy János József
  • Olvassuk online a reggeli híreket! Gyorsabban és hatékonyabban értesülhetünk az újdonságokról, ráadásul nem foglal el akkora helyet sem, mint amikor szétnyitjuk az újságot, ami például a buszon zötykölődve jöhet jól.
  • Ne a boltokban vásároljuk meg a számítógépes játékokat, CD-ket, DVD-ket! Így nemcsak a hulladék, de a kipufogógáz csökkentéséhez is hozzájárulhatunk, mivel kevesebb áruszállító teherautóra lesz szükség.
  • Nyomtassunk kétoldalas üzemmódban! Ha ki kell nyomtatni egy dokumentumot, nyomtassunk a papír mindkét oldalára!
  • Áramtalanítsuk a számítógépet! Ha már nem használjuk, ne felejtsük el kikapcsolni!
Neked ajánljuk
William von Hippel: A nagy társas ugrás Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: korkorosgazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam