2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megunt holmik kincset érnek!

A megunt, használaton kívüli holmiknak nem a kukában van a helyük – számtalan lehetőség van arra, hogy új gazdát találjunk a még jó állapotban lévő tárgyaknak. Ezzel nemcsak a környezetünknek teszünk jót, de a rászorulók számára is örömöt szerezhetünk. Mutatjuk a legjobb megoldásokat. 

Az internet adta lehetőségekkel élve aukciós portálokon és a Facebookon fellelhető tematikus és lokális adok-veszek csoportokon keresztül elajándékozhatjuk a feleslegessé vált holmikat, vagy azokat személyesen is leadhatjuk számos helyszínen az adományboltoktól kezdve a családsegítő szolgálatokon át az újrahasználati központokig.

A kinőtt vagy megunt ruhadarabok is kincset érnek! Fotó: Pixabay

A Humusz Szövetség a legjobb ötleteket gyűjtötte csokorba:

  • Túl Sok Cucc: a Humusz online tárgyiadomány-portálja. Adományfelajánlásokra és kérésekre is van lehetőség
  • Maradékbazár: ez is a Humusz oldala. Itt maradék anyagokat lehet kreatív újrahasznosítási célokra felajánlani.
  • ad6kap6: ez az oldal segít neked adni és kapni közvetítők nélkül.
  • maradekepitoanyag.hu: hirdetések építkezőknek.
  • szeretetotthonok, családsegítők, anyaotthonok, templomok, helyi plébániák, karitatív szervezetek (Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász) – keress rá, hogy a te környékeden milyen, a felsoroltakhoz hasonló szervezetek működnek, és vedd fel velük a kapcsolatot.
  • Adományboltok: ezek a boltok egyfajta társadalmi vállalkozásként működnek, sajátos üzleti modellre alapozva. A lényegük abban áll, hogy bárki beviheti adományként megunt, de jó állapotú ruháit, bútorait, tárgyait ezekbe a jótékonysági szervezetekhez tartozó boltokba, ahol azokat alacsony áron adják tovább, a befolyó összeget pedig karitatív célokra fordítják. Ez tehát környezeti és társadalmi felelősségvállalás szempontjából egy tudatos módja annak, hogy megszabaduljunk megunt tárgyainktól. 
Neked ajánljuk
Legyen a mosás is környezetbarát! Szemétben fuldokolnak az egri szőlők Elbűvölő dombház Budakalászon Jöhet a visszaváltható ásványvíz? A fenntarthatóság és a hozam nem zárja ki egymást
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam