2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megunt holmik kincset érnek!

A megunt, használaton kívüli holmiknak nem a kukában van a helyük – számtalan lehetőség van arra, hogy új gazdát találjunk a még jó állapotban lévő tárgyaknak. Ezzel nemcsak a környezetünknek teszünk jót, de a rászorulók számára is örömöt szerezhetünk. Mutatjuk a legjobb megoldásokat. 

Az internet adta lehetőségekkel élve aukciós portálokon és a Facebookon fellelhető tematikus és lokális adok-veszek csoportokon keresztül elajándékozhatjuk a feleslegessé vált holmikat, vagy azokat személyesen is leadhatjuk számos helyszínen az adományboltoktól kezdve a családsegítő szolgálatokon át az újrahasználati központokig.

A kinőtt vagy megunt ruhadarabok is kincset érnek! Fotó: Pixabay

A Humusz Szövetség a legjobb ötleteket gyűjtötte csokorba:

  • Túl Sok Cucc: a Humusz online tárgyiadomány-portálja. Adományfelajánlásokra és kérésekre is van lehetőség
  • Maradékbazár: ez is a Humusz oldala. Itt maradék anyagokat lehet kreatív újrahasznosítási célokra felajánlani.
  • ad6kap6: ez az oldal segít neked adni és kapni közvetítők nélkül.
  • maradekepitoanyag.hu: hirdetések építkezőknek.
  • szeretetotthonok, családsegítők, anyaotthonok, templomok, helyi plébániák, karitatív szervezetek (Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász) – keress rá, hogy a te környékeden milyen, a felsoroltakhoz hasonló szervezetek működnek, és vedd fel velük a kapcsolatot.
  • Adományboltok: ezek a boltok egyfajta társadalmi vállalkozásként működnek, sajátos üzleti modellre alapozva. A lényegük abban áll, hogy bárki beviheti adományként megunt, de jó állapotú ruháit, bútorait, tárgyait ezekbe a jótékonysági szervezetekhez tartozó boltokba, ahol azokat alacsony áron adják tovább, a befolyó összeget pedig karitatív célokra fordítják. Ez tehát környezeti és társadalmi felelősségvállalás szempontjából egy tudatos módja annak, hogy megszabaduljunk megunt tárgyainktól. 
Neked ajánljuk
Kézfertőtlenítő gépek adományból Hogy maradhatnak sokáig frissek az ősz kincsei? Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam