2019. június 26., János, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olívaolaj: fényesít, ápol és súrol

Az olívaolaj nemcsak egészséges, de az ételek ízét is kiemeli: isteni salátára hintve, de sütéshez is remek. Ám egy dologra ritkán használják a háziasszonyok: takarításra. 

Az olívaolaj jó a rozsdamentes acél és az öntöttvas tisztítására és fényezésére. Utóbbi foltmentes lesz, ha összekeverjük az olívaolajat egy kiskanál sóval. Az így keletkező súrolószerhez már csak egy kemény kefe vagy fogkefe kell. Ha elég tiszta a felület, öblítsük le forró vízzel!

A rattan garnitúrák úgy mennek tönkre, hogy a kiszáradó fa berepedezik és eltörik. Ezt lehet megakadályozni azzal, ha időnként a bútorokat áttörlöd langyos olívaolajjal. Érdemes puha rongyot használni, nehogy megsértsd a bútor felszínét.

Az olívaolaj remek segítség a takarításnál  Fotó: Pixabay

Minden más fabútort is gyönyörűen ki lehet fényezni olívaolajjal, ráadásul még a fát is táplálja. Bútorfényezésre a legjobb szert úgy készítheted el, ha összekeversz két rész olívaolajat egy rész citromlével vagy ecettel. Ezt egy puha ronggyal masszírozd a felületbe. A karcolások, sérülések eltüntetéséhez használj egyenlő arányú keveréket.

Neked ajánljuk
Kendőzetlenül a törlőkendőkről Felemás eredményt hozott a tavaszi nagytakarítás a Csomolungmán Miért jó, ha lovagol a gyerek? Minden országban hasonló változások kellenek ahhoz, hogy a Föld élhető maradjon Alakor, tönke, tönköly – Újból elterjesztenék az ősgabonafajtákat
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam