2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Intsünk búcsút természetesen a vízkőnek!

Minden háziasszony tudja, hogy a vízkőtől bizony nem egyszerű megszabadulni. Persze, a boltokban több vegyszer is kapható, ám ezek nemcsak drágák, de a környezetünknek sem tesznek jót. A makacs szennyeződéssel szemben szerencsére természetes megoldások is léteznek. 

A vízkő ellen a háztartásban megtalálható alapanyagokkal is felvehetjük a harcot: 

  • a grépfrútban található citromsav egy kis sóval elkeverve remek súrolószert alkot. Alaposan dörzsöljük át vele a vízköves felületet, majd 20 perc után forró vízzel öblítsük le a csempéről, csapról.
  • A só önmagában is remek súrolószer, de ecettel vagy gyümölcssavval vegyítve fejti ki igazán a hatását.
A grépfrút csodákat tesz a háztartásban Fotó: Pixabay
  • Az ecet csodákra képes! Hígítatlanul öntsük a vízköves felületre, hagyjuk rajta 20-25 percig, majd forró vízzel öblítsük le. A vízkövet maradéktalanul eltünteti, a felületeket pedig csillogóvá varázsolja.
  • A szódabikarbóna igazi házi csodaszer, mellyel tucatnyi problémát orvosolni lehet a háztartásban – egyebek mellett a vízkő ellen is remekül használható. 
A vízkőmentes, csillogó csap nem álom többé Fotó: Pixbay
  • A citrom szintén remek súrolószer. Facsarjuk ki egy-két gyümölcsnek a levét, majd célzottan törölgessük át vele a vízköves felületeket. Fél óra után dörzsöljük még át a területet, majd forró vízzel öblítsük le az egészet.
Neked ajánljuk
Így készül a házi cipőtisztító keverék Vértezd fel magad saját készítésű dezodorral a kánikulára 85 000 kg újrahasznosított anyagból készült a Nike párizsi üzlete A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam