2020. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Intsünk búcsút természetesen a vízkőnek!

Minden háziasszony tudja, hogy a vízkőtől bizony nem egyszerű megszabadulni. Persze, a boltokban több vegyszer is kapható, ám ezek nemcsak drágák, de a környezetünknek sem tesznek jót. A makacs szennyeződéssel szemben szerencsére természetes megoldások is léteznek. 

A vízkő ellen a háztartásban megtalálható alapanyagokkal is felvehetjük a harcot: 

  • a grépfrútban található citromsav egy kis sóval elkeverve remek súrolószert alkot. Alaposan dörzsöljük át vele a vízköves felületet, majd 20 perc után forró vízzel öblítsük le a csempéről, csapról.
  • A só önmagában is remek súrolószer, de ecettel vagy gyümölcssavval vegyítve fejti ki igazán a hatását.
A grépfrút csodákat tesz a háztartásban Fotó: Pixabay
  • Az ecet csodákra képes! Hígítatlanul öntsük a vízköves felületre, hagyjuk rajta 20-25 percig, majd forró vízzel öblítsük le. A vízkövet maradéktalanul eltünteti, a felületeket pedig csillogóvá varázsolja.
  • A szódabikarbóna igazi házi csodaszer, mellyel tucatnyi problémát orvosolni lehet a háztartásban – egyebek mellett a vízkő ellen is remekül használható. 
A vízkőmentes, csillogó csap nem álom többé Fotó: Pixbay
  • A citrom szintén remek súrolószer. Facsarjuk ki egy-két gyümölcsnek a levét, majd célzottan törölgessük át vele a vízköves felületeket. Fél óra után dörzsöljük még át a területet, majd forró vízzel öblítsük le az egészet.
Neked ajánljuk
Beporzókat minden kertbe! Te is megfogadtad, hogy környezettudatosan vágsz neki az új évnek? Egy kis merengeni való csendes ünnepi estékre Csatlakozókat vár a Tisza megtisztítására induló expedíció Klímavészhelyzeti nyilatkozatot fogadott el a spanyol kormány
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam