2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan válasszunk környezetbarát bútort otthonunkba?

Néhányan megszállottjai a bútoroknak, míg mások egyáltalán nem tulajdonítanak nagy jelentőséget nekik. Így vagy úgy, a környezetbarát bútorválasztás nagy hatással lehet a bolygónkra és az egészségünkre is. Sok „zöld” termékhez igen borsos áron juthatunk hozzá, ám minden területen meg lehet találni a költséghatékony megoldást.

Újrahasznosított anyagból készült bútorok

A fabútorok nagyon hosszú élettartamúak lehetnek, akkor is, ha nem ápoljuk őket gondosan, ám felhasználhatósági idejüket még tovább növelhetjük, ha rendszeresen kezeljük a felületüket. Miért ne használhatnánk fel a régi megunt darabokat egy-egy új, modern bútor készítéséhez? Az újrahasznosított fatermékekből készült bútorok jó példái az erőforrás-hatékonyságnak.

Fotó: Pexels.com

Bambusz

Az emberek többsége nem tudja, de a bambusz nem egy fa, hanem perjeféle, aminek jellemzője, hogy hihetetlenül gyorsan növekszik, és egészen apróról hatalmasra nő. Rendkívül sokoldalúan felhasználható, és színeiben is nagyon különböző lehet, így mindenki megtalálja a neki tetsző darabot. Használhatjuk padlón, falon, bútorokban, de akár a házépítésnél is alkalmazható. A legtöbb bambusz Kínából származik. Mivel gyorsan növekszik, környezettudatos felhasználóként érdemes ezt választani fa helyett.

Fotó: Pexels.com

Vintage bútorok

A modern és „öko” világban könnyű elfelejteni, hogy a régebbi bútorok nyújthatják a leginkább természetbarát megoldást. Ezek nem igényelnek plusz erőforrásokat, meg lehet vásárolni helyi forrásból, így a szállítása könnyen, gyorsan, környezetkímélően megoldható. A minőségi vintage bútorok is kiváló viszonteladási értékkel rendelkeznek (néha ugyanazért az árért eladhatók, mint amennyiért megvásároltuk), ami biztosan nem mondható el a legtöbb új, zöld vagy más bútor esetében.

Fotó: Pexels.com
Neked ajánljuk
Lehet környezetbarát egy erdőben felépített bútorgyár? Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam