2020. január 29., Adél
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetes csodaszerek zsíros szennyeződések ellen

A takarítás egyik legmacerásabb része az, amikor a ráégett, odaszáradt szennyeződésektől szeretnénk megszabadulni. Fullasztó és drága vegyszerek helyett ilyen esetekben is érdemes kipróbálni néhány hagyományos és természetes praktikát. 

Ezekkel a természetes csodaszerekkel könnyedén és természetes módon szabadulhatunk meg a makacs szennyeződésektől: 

  • Almaecet: a zsír igazi ellenszere. Hígítsuk fele-fele arányban vízzel, majd mártsuk a szivacsot a folyadékba, és töröljük át az érintett felületet. Hagyjuk hatni öt-tíz percig, majd mossuk le. 
  • Ecet: mint ahogy a háztartás számos más területén, a zsíroldásban is komoly segítőtársat jelenthet: alkalmazhatjuk ugyanúgy, mint az almaecetet, de a sütő belsejére égett zsírt segít leoldani az is, ha egy tepsibe kétszer annyi vízzel felhígított ecetet teszünk, majd nagyon alacsony hőmérsékletre felmelegítjük a sütőt. 
Kávéfőzés után tegyük el a zaccot – jól fog jönni a takarításhoz Fotó: Pixabay
  • Citrom: a takarításnál pazarolnunk sem kell, hiszen a kifacsart gyümölcsöt is használhatjuk. A félbevágott, majd levétől megszabadított citromra szórjunk egy kevés sót, majd ezzel dörzsöljük át az odaégett, zsíros szennyeződést.
  • Szódabikarbóna: kevés víz hozzáadásával készítsünk belőle sűrű pasztát, majd súroljuk át vele a szennyezett felületet. 
  • Kávézacc: a friss foltokkal is könnyedén elbánik. Dörzsöljük át a kritikus felületet, majd szivaccsal töröljük le. 
Neked ajánljuk
Lefolyótisztítás házi praktikákkal Lefolyótisztítás házi praktikákkal Az épületek alig több mint 3 százaléka felel meg a szigorodó előírásoknak Kizöldül az amerikai PepsiCo Algapavilon hozta el a természet üzenetét Davosba
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam