2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetes praktikák a ragyogó csempékért

A csempe és a járólap a háztartások legkényesebb pontja. Nemcsak nehéz a tisztításuk, de az évek során a színüket is elveszíthetik. A kártékony és méregdrága vegyszerek vagy a teljes burkolatcsere helyett azonban érdemes bevetni a jól bevált természetes praktikákat. 

A csempe, legyen szó a konyhai vagy fürdőszobai változatról, kényes kérdés, pláne, ha világos színű. Azonnal meglátszik rajta minden vízcsepp, apró zsírfolt, szennyeződés, és a pára sem tesz jót neki. Épp ezért a rendszeres tisztítása elengedhetetlen – a következő praktikák szerencsére jelentősen megkönnyíthetik a dolgunkat. 

Természetes módszerekkel a makulátlan tisztaságért Fotó: Pixabay
  • A megsárgult csempét érdemes átdörzsölni egy kis só és gyógyszertárban kapható terpentin keverékével.
  • A megfakult csempét átdörzsölhetjük szalmiákszesszel is. A végeredmény ragyogó lesz.
  • A tartós fényért és ápoltságért lenolaj használatával tehetünk. Dörzsöljük be vele a felületet, és fürdőszobánk úgy néz majd ki, mint új korában.
  • Ki mondta, hogy az ecet csak a salátába jó? Nem egy konyhai vagy fürdőszobai tisztítószer varázsolja szebbé otthonunk ezen részeit. Keverjünk el egy edényben ecetet langyos vízzel, mossuk át vele az érintett felületet, majd öblítsük le.
  • A vízkő okozta foltok tökéletesen eltávolíthatók narancshéjjal, mellyel csak át kell dörzsölni a problémás felületet. Ezután fél órát hagyjuk hatni a „csodaszert”, majd nedves ronggyal töröljük le.
  • Persze, a csempék közti fuga sem maradhat ki a szórásból. Hogy ez is tiszta legyen, keverjünk össze egy kis zacskó sütőport kevés vízzel. Az így kapott pépet egy kiszuperált fogkefe segítségével vigyük fel a fugára, majd öblítsük le. 
Neked ajánljuk
Ezek a gyógynövények a lappangó gyulladást is csökkenthetik Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz A korábban véltnél kevésbé javult a városi levegőminőség a járványügyi korlátozások alatt A zöldülés útján a hazai távhőszolgáltatás Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját
Tovább a forrásra: proaktivdirekt.hu
Vissza
Hírfolyam